Hakan Fidan'ı ilk kez böyle göreceksiniz! İki ülkenin uykularını kaçıracak mesaj

Hakan Fidan'ı ilk kez böyle göreceksiniz! İki ülkenin uykularını kaçıracak mesaj
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'daki saldırı girişimindeki 2 teröristin Suriye'den geldiklerini belirterek, "Irak ve Suriye'de PKK/YPG'ye ait olan bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin topyekün meşru hedefidir" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya geldi. İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan, verimli bir görüşme yaptıklarını söyleyerek, "Türk dış politikası Kıbrıs Adası'na yönelik iki önemli alanda faaliyetlerini yürütmekte. İkisi de adadaki Kıbrıs Türkleri'nin refahı ve güvenliği odaklı politikalardır. Birincisi Kıbrıs Türkleri’nin uluslararası toplumdaki statüsü ne olacak? İkincisi Türkiye olarak Kıbrıs Türkleri'nin refahını, huzurunu, güvenliğini sağlamak için daha ileri hangi adımları atabiliriz, o açıdan bakıyoruz. Temel amaç Rum kesiminin hak ve menfaatlerini öne çıkartırken Kıbrıs Türkleri'nin hak ve menfaatlerini oldukça geride bırakan, mümkünse yok sayan bir yaklaşım olmuştur. Bununla birlikte Türkiye'nin desteğiyle Kıbrıs Türkleri her zaman için uluslararası topluma yapıcı bir politika ile yaklaşmıştır. Kıbrıs Türk Devleti, Ada'da Kıbrıs Türkleri'nin haklarını savunan, müdafaa eden bir yapıdır. Bizim tanıdığımız meşru bir yapıdır. Kıbrıs Türk Devleti'nin uluslararası toplumda da tanınması için Türkiye Cumhuriyeti olarak elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Ada'daki siyasal çözümsüzlükten bağımsız olarak biz üzerimize düşen vazifeyi yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİKLERİNE PİŞMAN OLACAKLAR"

Ankara'daki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren iki teröristin Suriye'den geldiğini açıklayan Bakan Fidan, terörle mücadele konusunda bundan sonra atacakları adımlara dair de bilgiler verdi.

Irak ve Suriye’de PKK ve YPG’ye ait olan bütün alt yapı-üst yapı tesisleri hedeflerine adlıklarını söyleyen, Fidan, "Geçtiğimiz pazar günü hain bir terör saldırı gerçekleştirildi. Teröristler bir vatandaşımızı şehit etti. Terörle mücadelede Türkiye'nin tavrının net olduğu bellidir. Güvenlik güçlerimizin çalışmaları neticesinde iki teröristin Suriye'den geldikleri, burada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur. Irak ve Suriye’de PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, topyekün meşru hedefidir. 3. tarafların PKK/YPG’li tesis ve şahıslardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Güvenlik güçlerimizin karşılığı çok net olacak. Böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine pişman olacaklar" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar