Eksi 33 derecede Türkiye’nin zirvesine tırmandılar! Saçları ve sakalları buz tuttu

Eksi 33 derecede Türkiye’nin zirvesine tırmandılar!  Saçları ve sakalları buz tuttu
Türkiye'nin en büyük dağı olan Ağrı Dağı’na tırmanan dağcıların eksi 33 derecede saçları sakalları buz tuttu.

Birçok efsanelere konu olan, filmlerde ismi geçen Ağrı Dağı'na tırmanan dağcılar, eksi 33 derece soğukla karşılaştı.

Eksi 33 derece soğuk havaya rağmen dağcılar, zirveye ulaşma yolculuklarına devam etti. Tırmandıkça soğuk hava daha da etkili hale gelerek dağcıların saçları ve sakalları buzla kaplandı.

aw119517-02.jpg

Ağrı Dağı'nda yerel rehberlik yapan Nejdet Bozkurt, 4 bin 200 rakımdan inişe geçtiklerini ve hava koşullarının çok zorlayıcı olduğunu ifade etti.

aw119517-01.jpg

Bozkurt, "Ağrı Dağı'ndan aşağı iniyoruz. 4 bin 200 rakımdan aşağı doğru iniyoruz, hava kapalı ve gecesi çok rüzgarlıydı. Ekip iyi, hava kötü ama aşağı iniyoruz, artık Noel Baba oldum" şeklinde konuştu.

aw119517-03.jpg

AĞRI DAĞI KAÇ METRE?

Türkiye'nin en büyük dağı olan Ağrı Dağı, jeolojik yapısı ve Büyük Tufan'dan sonra Nuh'un gemisinin sığınağı olmasıyla efsanevi bir öneme sahip. İlk tırmanışı 9 Ekim 1829'da Prof. Frederik Von Parat tarafından gerçekleştirilen bu dağ, her yıl binlerce yerli ve yabancı dağcı tarafından ziyaret ediliyor.

aw119517-04.jpg

Ağrı Dağı, yüksekliğiyle dikkat çekiyor. 5137 metrelik zirvesiyle Doğu Anadolu'da İran sınırlarına yakın bir konumda yer alıyor. Dağ, dağcılar için popüler bir destinasyon olup, tırmanışlar için en uygun zamanlar genellikle Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olarak ifade ediliyor. Tüm dağcılar için Ağrı Dağı kış solo tırmanışı, en büyük hedeflerden biri olarak kabul edilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar