İbn-i Sina yüzyıllar önce önerdi: Bu sebze adeta vücuda reset atıyor

İbn-i Sina yüzyıllar önce önerdi: Bu sebze adeta vücuda reset atıyor
Tıbbın babası olarak anılan İbn-i Sina, yüzyıllar öncesinde vücut temizliği sağlayan bitkilerle ilgili bir reçete sunmuştu. Günümüzde hala kullanılan bu reçete, vücudu temizleyerek birçok sağlık sorununa çözüm sunuyor.

İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't-Tıb kitabında yer alan ve bin yıldır kullanılan bu bitkiler, pek çok sağlık sorununa derman oluyor. İbn-i Sina'nın önerdiği besinler arasında şu bitkiler bulunuyor.

Sedef Otu:

Damarların iç yüzeyini kuvvetlendirerek, kılcal damarlardaki kan dolaşımını düzenliyor ve öksürükleri kesiyor. Sedef otu, sağlıklı bir dolaşım sistemine katkıda bulunuyor.

Ispanak:

E, C, B ve A vitaminleri bakımından zengin olan ıspanak, aynı zamanda magnezyum, demir ve kalsiyum içeriyor. Göz sağlığına fayda sağlamanın yanı sıra kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma etkisi bulunuyor.

istockphoto-1278066010-612x612.jpg

Akasma:

Vücuttaki iltihaplanmaların önüne geçen akasma bitkisi, tedavi edici özelliklere sahiptir. Ancak zehirli bir bitki olması nedeniyle uzman kontrolünde kullanılmalıdır. Genital rahatsızlıklar ve özellikle erkek genital hastalıkları için önerilmektedir.

Yabani Tere:

İştah açıcı, hazmı kolaylaştırıcı, bronşları temizleyici, öksürük söktürücü ve böbrekleri temizleyici özelliklere sahip olan yabani tere, aynı zamanda karaciğer hastalıklarına da fayda sağlar.

İbn-i Sina'nın bin yıl öncesinden günümüze kadar ulaşan bu bitki önerileri, doğal yollarla vücut temizliği ve sağlıklı yaşam konusunda etkili bir alternatif sunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar