Sinangog'un altında gizli tünel çıktı: Bina tahliye edildi!

Sinangog'un altında gizli tünel çıktı: Bina tahliye edildi!
New York eyaletindeki bir sinagogda, bir grup Yahudi öğrencinin kazdığı kaçak tünel sebebiyle, ibadethanenin bitişiğindeki bir bina tahliye edildi.

New York'ta bulunan sinagogun bitişiğindeki binada, kaçak tünel bulunduğu nedeniyle tahliye edildi. Kazılan tünelin neden yapıldığı ile ilgili bir açıklama henüz yapılmazken, bu olay dünya basının gündemine oturmuş bulunmakta.

New York Belediyesi yetkilileri, bina temelinin zarar gördüğü gerekçesiyle sinagogun yanındaki bina sakinlerinin tahliyesini gerçekleştirildi.

1.jpg

Brooklyn'in Crown Heights bölgesinde bulunan Chabad Lubavitch adlı Yahudi kuruluşa ait sinagogun yanındaki binaya, belediyenin tahliye bildirisi asıldı.

New York Polis Teşkilatı ekipleri, sinagog ve çevresinde nöbet tutarak tahliye edilen binaya girmeye çalışanlara izin vermedi.

2.webp

İnşaat işçileri, tahliye edilen binadaki tünelleri doldurmak ve zemin kattaki tahribatı onarmak için çalışmalarını sürdürdü.

Ayrıca, yetkililer, kaçak tünelleri kazanların kullandığı geçit kapısı olarak hizmet eden mazgalın kesik parmaklıklarını kaynakla kapattı.

7.webp

Polis soruşturması devam ederken, Yahudi ibadethanesinin altında gizlice kazılan tünellerin neden yapıldığına dair sorular hala yanıt bekliyor.

8.webp

PEKİ, NE OLMUŞTU?

Brooklyn'deki Crown Heights bölgesinde yer alan ve Yahudilerin yoğun olarak kullandığı "Chabad-Lubavitch World Headquarters" adlı sinagogda gerçekleşen polis baskını sonrasında, binanın altında yasa dışı inşa edilmiş geçitlerin bulunduğu belirlenmişti.

Pazartesi günü, sinagog yönetiminin açığa çıkan mahzeni kapatmak amacıyla getirdiği çimento kamyonunu gören öğrenciler, beton dökülmesini engellemek için işçilere müdahale etmişti.

9.webp

Sinagogun kutsal bir alan olarak kabul eden ve bu alanı genişletmek amacıyla mahzen kazdıklarını iddia eden grup, sinagog yönetimini protesto etmek için ahşap kaplamaları sökmüş ve polise karşı direniş göstermişti.

Sosyal medya üzerinde, tünellerin Covid-19 salgını döneminde gizlice ibadet etmek amacıyla veya kadınların içeri girebilmesi için kazıldığına dair iddialar ortaya atılmıştı. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

6.webp

Medyaya yansıyan görüntülerde, kazı yapılan bölgelerde eski yataklar ve ahşap kaplamaların bulunduğu görülmüş; ayrıca, polisten kaçarken mazgal demirlerine sıkışan bir Yahudi gencin görüntüleri sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı.

Gözaltına alınan öğrenciler, Brooklyn Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları kabul etmemiş ve kefaletsiz serbest bırakılmışlardı.

6.webp

5.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar