Kocaeli’de çocuk koğuşunda cinsel istismar skandalı! İfadesinde anlattıkları tüyler ürpertti

Kocaeli’de çocuk koğuşunda cinsel istismar skandalı! İfadesinde anlattıkları tüyler ürpertti
Kocaeli’de bulunan cezaevinde 18 yaşından küçük erkek çocuklara yapılan cinsel istismar ve işkencenin ayrıntıları kan dondurdu.

Kocaeli 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yaşanan skandalın detayları mide bulandırdı.

İddiaya göre cezaevinde tutuklu bulunan 19 yaşındaki S.T. ve 18 yaşındaki M.D. aynı koğuşta kalan yaşları 19’dan küçük A.S. E.G., K.T.Ö. ve Y.Ö.’ye işkence edip cinsel istismarda bulundu. Çocukların ifadelerinde ortaya çıkan işkenceler kan dondurdu.

kocaeli-cezaevi-cocuk-kogusunda-yasanan-istismara-ceza-yagdi-6590-dhaphoto1.jpg

HEM ŞİDDET HEM İSTİSMAR

Cezaevindeki cinsel istismar olayına ilişkin ifadeler ortaya çıktı. Tutuklu S.T. ifadesinde cezaevine girdiği 10. günün sabahında A.S. ve E.G.'nin hem şiddet uygulayarak hem de cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Y.Ö. ve K.T.Ö.'nün sadece şiddet uyguladığını, kemer ve bıçakla darp edildiğini dile getirdi.

kocaeli-cezaevi-cocuk-kogusunda-yasanan-istismara-ceza-yagdi-6590-dhaphoto5.jpg

2 GÜN BOYUNCA…

Gardiyanların müdahale etmediği bir ortamda, sabah uyanır uyanmaz sürekli isteklerde bulunulduğunu ve bu şiddetin toplamda 2 gün sürdüğünü ifade etti.

kocaeli-cezaevi-cocuk-kogusunda-yasanan-istismara-ceza-yagdi-6590-dhaphoto9.jpg

AYAKLARINI YIKATTI, MASAJ YAPTIRDI

Cinsel istismarın bir gün süren bir olay olduğunu aktaran S.T., 10. gününde Kandıra'da cinsel istismara uğradığını belirterek “Ayaklarımı yıka, elbiselerimi yıka” diyerek dövülmeye başlandığını, akşamları masaj yaptırılarak birbirleriyle ilişkiye zorlandıklarını söyledi.

kocaeli-cezaevi-cocuk-kogusunda-yasanan-istismara-ceza-yagdi-6590-dhaphoto10.jpg

KÜFÜR EDİP TEHDİT ETTİ

A.S. ve E.G.'nin bardağa idrar yaparak kendisine ve M.D.'ye içirdiğini ifade eden S.T., sürekli küfürlere maruz kaldıklarını ve tehdit edilerek kimseye anlatmamaları konusunda baskı yapıldığını dile getirdi.

kocaeli-cezaevi-cocuk-kogusunda-yasanan-istismara-ceza-yagdi-6590-dhaphoto13.jpg

GARDİYANLARIN UĞRAMADIĞI YERDE…

M.D. ise ifadesinde, olayların ranzaların olduğu yerde gerçekleştiğini ve 15 günlük süre içerisinde yaşandığını belirtti. A.S. ve E.G.'den şikayetçi olduğunu dile getiren M.D., K.T.Ö.'nün kendilerini korumaya çalıştığını ifade etti.

kocaeli-cezaevi-cocuk-kogusunda-yasanan-istismara-ceza-yagdi-6590-dhaphoto8.jpg

İddianamede yer alan bilgilere göre, suç tarihinde 16 yaşında olan A.S., husumet nedeniyle S.T. ile cezaevine girmeden önce kavga ettiklerini söyleyerek, suçlamaları kabul etti ve olayların gerçekleştiğini dile getirdi. E.G. ise cinsel istismar suçlamalarını kabul etmeyerek, yaşananları A.S.'nin tehdit ve zorlamalarıyla gerçekleştirdiğini iddia etti.

Davada, sanıkların suç tarihindeki yaşı dikkate alındı. Mahkeme, A.S.'yi 30 yıl 8 ay, E.G.'yi 19 yıl 2 ay, Y.Ö. ve K.T.Ö.'yü cinsel istismar suçundan 20 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar