Ekonomist Atilla Yeşilada açıkladı: Elektrik zammı yolda, mumları hazırlayın

Ekonomist Atilla Yeşilada açıkladı: Elektrik zammı yolda, mumları hazırlayın
Türkiye ağustos ayına gece saatlerinde gelen doğalgaz zammı ile başladı. Yaptığı yorum ve tahminler ile dikkat çeken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ise gelen zammı, elektrik fiyatlarına beklenen zamlarının öncüsü olarak yorumladı.

ÜNLÜ EKONOMİST, HER EVİ VURACAK ZAMMI BU ESPRİ İLE DUYURDU!

Derinleşen ekonomik kriz kendisini her gün yeni bir zam olarak gösteriyor. Gece saatlerinde elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgaz tarifesine zam yapılırken, EPDK''nın geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile konutta elektrik faturalarına zam beklentisi arttı.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete''de yayınlanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararlarına göre, elektrik fiyatındaki azami fiyat limiti 2 bin liradan 4 bin liraya yükseltildi.

Yayınlanan kararla birlikte akıllara "elektrik tüketim fiyatları da artacak mı?" sorusunu getirdi.

Azami fiyat limitinin enflasyon ve dövizden kaynaklı olarak yükseltmesiyle enerji dağıtım şirketlerinin aldığı enerji de zamlı hale gelecek. Dağıtım şirketlerinin zamlı olarak aldığı enerjinin ise tüketici tarifesine yansıması bekleniyor.

Ekonomist Atilla Yeşilada da habere ilişkin bir yorumda bulundu. Yeşilada, sosyal medya hesabından, "Bugün iyi eğlendiniz mi?  Şimdi gerçeklere dönelim, mum stoku yapın" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar