Ebrar Sitesi'nde yakınları ölen depremzedeler buluştu

Ebrar Sitesi'nde yakınları ölen depremzedeler buluştu
6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin birinci yılında Ebrar Sitesi'nde hayatını kaybedenler birlikte anıldı.

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin birinci yıl dönümünde, Ebrar Sitesi'nde hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenlendi. Depremde yaşanan acı olayları hatırlatan etkinlik, sirenlerin çalınması ve duygu dolu anlarla başladı.

Pazarcık ilçesindeki depremin ardından Elbistan ilçesinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremle birlikte 11 ilde etkili olan depremlerde toplamda 53 bin 537 kişi hayatını kaybederken, 107 binden fazla kişi yaralandı. Depremin yıl dönümünde, Kahramanmaraş merkezde bulunan Ebrar Sitesi'nde yaşamını yitirenler için düzenlenen anma etkinliği, depremin vurduğu alandaki enkaz yerinde gerçekleşti.

Saat 04.17'yi gösterdiğinde, depremin yaşandığı anı hatırlatmak amacıyla sirenler çalındı. Bu anlarda, kalabalık bir grup birlikte 'Sesimi duyan var mı?' diye seslendi. Anma etkinliği sırasında hayatını kaybedenler için dualar okunurken, duygu yüklü anlar yaşandı. Etkinlik, depremde kaybedilenlerin anısına yapılan bir anma töreniydi ve gün boyunca devam edeceği belirtildi.

Depremin sembollerinden biri olan Ebrar Sitesi’nin neredeyse tamamı yıkılmıştı .Sitede 1400 kişi hayatını kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar