Ebrar Sitesi'nin kurusundan pes dedirten savunma: Depremde 1400 kişiye mezar olmuştu!

Ebrar Sitesi'nin kurusundan pes dedirten savunma: Depremde 1400 kişiye mezar olmuştu!
Kahramanmaraş'ta 80 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı Ebrar Sitesi'nin N bloğuyla alakalı olan davanın ilk duruşması, görüldü. Ebrar Sitesi'nin kurucusu olan Tevfik Tepebaşı duyanlara pes dedirten bir savunma yaptı.

Kahramanmaraş merkezli olan depremlerinin ilk anlarında yıkılıp, 1400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nde; 80 kişinin ölmüş olduğu N bloğuyla alakalı açılan ve 1'i tutuklu 5 sanığın 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 22,5 yıla kadar olan hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması, görüldü.

Duruşma; 80 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı N bloğunun fenni mesulü olan Ahmet Özdemir'in yaptığı savunmasıyla başladı.

1705674766115-en-son-ozel-haber-psd-si.jpg

"İNŞAATTAN ANLAMAM'

Ebrar Sitesi'nin kurucusu olan Tevfik Tepebaşı ise binadan alınan karot örneklerinin test değerlerinin her ne kadar düşük çıkmış olsa da depremden önce yapı kullanım izin belgesi için alınan karot örneklerinin değerlerinin yüksek olduğunu ifade etti. Tepebaşı, kendisini şöyle savundu:

"Vefat edenleri Allah cennetiyle mükafatlandırsın inşallah. Bir kooperatif başkanıyım. Mustafa Timur, başka bir kooperatif başkanı, Atilla Öz başka bir kooperatif başkanı. Bunlar, benim yakınlarımdır... N Blok inşaatını oluşturan oğlum Mehmet Ali Tepebaşı'dır ve kendisi jeofizik mühendisidir. Buranın zemin etüdünü yapan da Mehmet Ali Tepebaşı'dır ve aynı zamanda Kahramanmaraş'ta zemin etüdü projesini uygulayan ilk kişidir. Projesini Ahmet Özdemir'e yaptırmıştır. Temel attıktan sonra ve 9 tablası da belediye tarafından vize edilmiştir. Tamamen denetlenmiş bir bina olduğunu biliyorum. Burası kooperatifçe yapılmıştır ama hangi kooperatif olduğunu bilmiyorum. İnşaattan anlamam, inşaatın yapımıyla ilgili uzaktan yakından ilgim olmamıştır. Burasının yıkılmasının sebebine gelince, Kahramanmaraş'ta 6.5-7 şiddetinde bir deprem beklenirken 3 katı büyüklüğünde bir deprem oluşmuştur. Yerin çürük, depremin de beklenenden büyük olmasından dolayı bina yıkılmıştır."

Duruşma mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Mustafa Timurbanga hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

ebrar-sitesinin-kurucusu-yer-curuktu-deprem-de-beklenenden-buyuktu-6075-dhaphoto1.jpg

ebrar-sitesinin-kurucusu-yer-curuktu-deprem-de-beklenenden-buyuktu-6075-dhaphoto2.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar