Alper Gezeravcı'nın Türkiye'ye dönüşü 3'üncü kez ertelendi!

Alper Gezeravcı'nın Türkiye'ye dönüşü 3'üncü kez ertelendi!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya'ya dönüşü, hava durumunun hala uygun olmaması sebebiyle bir kez daha ertelendi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya'ya dönüşü, hava durumunun hala uygun olmaması nedeniyle bir kez daha ertelendi.

SpaceX'in Alper Gezaravcı ve beraberindeki astronotların dönüşü, olumsuz hava koşulları sebebiyle önce 5 Şubat'a, ardından 6 Şubat'a ve şimdi de bir kez daha ertelendi.

521.png

SpaceX, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışının ertelendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Florida kıyılarında devam eden kötü hava koşulları nedeniyle Dragon, Salı günü Uzay İstasyonu'ndan ayrılma işlemine ara veriyor. Uzay aracı ve Ax-3 mürettebatı sağlıklı durumda ve ekipler bir sonraki kenetlenme fırsatı için hava koşullarını izlemeye devam edecek." ifadeleri kullanıldı.

alper-gezeravci-nin-donusu-6-subat-a-ertelendi.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar