Dünya bu olayı konuşuyor... Üst üste iki kez doğum yaptı!

Dünya bu olayı konuşuyor... Üst üste iki kez doğum yaptı!
ABD'de yaşanan bir olay, dünya basının gündemine oturdu. 32 yaşındaki çift rahimli Kelsey Hatcher. iki gün üst üste iki kez doğum yaptı.

ABD'nin Alabama eyaltinde yaşayan Kelsey Hatcher, iki gün üst üste doğum yaptı. Toplam 20 sataini doğumda geçiren Hatcher, ilk kızını 19 Aralık'ta, ikinci kızını ise ertesi gün (20 Aralık) kucağına aldı.

Hatcher'in doğum yaptığı Birmingham Alabama Üniversitesi Hastanesi ise, sosyal medyadan 'mucize bebekler' notuyla bebeklerin doğumunu paylaştı.

3-001.webp

Tipik bir ikiz gebelik yaşayan Hatcher'in doktoru Prof. Dr. Richard Davis, iki bebeğinde büyüyüp gelişmek için ekstra alana sahip olduğunu söyledi.

2-002.webp

'MİLONDA BİR GÖRÜLEBİLECEK BİR VAKA'

8 haftalık hamileyken doktora gittiğinde iki bebek beklediğini öğrenen Hatcher, iki bebeği de iki farklı rahim içinde olduğunu öğrenince şok geçirdi.

4.webp​​​​​​​

İki rahminin olduğunu 17 yaşında öğrendiğini ve yaşadığı üç hamilelikte bu durumu yaşamadığını dile getiren Hatcher'ın 2,4 ve 7 yaşında çocuğu olduğunu dile getirdi. ​​​​​​​

Bunun sebebi, Hatcher'ın 'uterine didelphys' yani çifte uterus isimli oldukça nadir görülen bir durumunun olmasıydı. Yani, Hatcher, iki farklı rahim ve iki farklı rahim boynu (serviks) ile doğmuştu.1-001.jpg​​​​​​​

Aynı anda iki rahme sahip olmanın başlı başına oldukça nadir görülen bir durum olduğuna dikkat çeken kadın doğum uzmanı Dr. Richard Davis'e göre, bu iki rahimde aynı anda gebe kalınması ise milyonda bir görülebilecek bir vakaydı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar