Dolardaki yükselişe Özgür Demirtaş'tan yorum: 'Mutlaka gerçekleşir'

Dolardaki yükselişe Özgür Demirtaş'tan yorum: 'Mutlaka gerçekleşir'
Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimi'nin tamamlanıp Türkiye'nin 5 yıllık yönetiminin belli olmaya başlaması gündemi meşgul ederken dolar kurunun 21 TL sınırını zorlaması, dikkatleri alarm zilleri çalan ekonomiye çevirdi. Prof. Özgür Demirtaş ise dolar ve Ekonomi Bakanı yorumunda bulundu. Peki dolardaki yükseliş nereye kadar sürecek? Hükümetin politikası değişecek mi?

Selahattin Demirel / Günboyu

Seçimlerin geride kalmasıyla artık gözler alarm veren ekonomiye çevrildi. Mevcut Cumhur İttifakı hükümetinin milletten tekrar güven almasıyla çarşı pazarı tutuşturan ekonomi politikalarında nasıl bir değişim yaşanacağı merak ediliyor.

AKP hükümetlerinde ekonomi yönetiminde bulunan Mehmet Şimşek'le görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Şimşek'e görev verip vermeyeceği henüz netlik kazanmazken pek çok ekonomist, mevcut politikaların devamıyla "Mezardan Keynes çıksa hiçbir şey değişmez." yorumunda bulunurken seçim sonrası doların yükseliş seyrine girmesi dikkat çekti.

DOLAR NEREYE KADAR YÜKSELECEK?

Seçimlerden önce doların yükseleceği tahmininde bulunan ve bu doğrultuda yorumlar yapan ekonomi analistleri şu an için haklı çıkarken dolardaki yükselişin nereye kadar gideceği ve bugünkü ekonomik durumun da nasıl bir dönüşümle düşük enflasyona geçileceği, gidişattan kaygılı olan vatandaşın kaygısı arasında yer alıyor.

Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş, dolardaki yükseliş sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak ekonominin kuralları olduğunu yine hatırlattı.

Demirtaş, bu paylaşımının öncesinde yeni hükümet için ekonomi bakanlığına uluslararası saygınlığı olan birinin gelmesini temenni ederek şu ifadeleri kullandı:

"Umarım ekonomi bakanlığına Uluslararası saygınlığı olan isim gelir. Böylece bir parça toparlarız."

zgy.jpg

DOLARIN TEKRAR ALEVLENMESİNE YORUM

Prof. Özgür Demirtaş, doların 21 TL sınırını zorlamasına ise daha önce yaptığı gibi ekonomi kuralı hatırlatmasında bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomi ve Finans bir bilim dalıdır. Kuralları vardır. Bu kuralların dışına çıkıldığında, gerçekleşeceği söylenen gerçekleşir…"

zgt.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Öne Çıkanlar