Necmettin Batırel'den şaşırtan dolar yorumu: Fark kapanıyor

Necmettin Batırel'den şaşırtan dolar yorumu: Fark kapanıyor
Seçim belirsizliği geride kalırken Türkiye'nin yüksek enflasyon sorununun ne zaman çözüleceği vatandaşın en büyük merakı. Dolar, 21 TL'yi zorlarken ekonomi yazarı Necmettin Batırel'den ilginç bir döviz kuru ve borsa yorumu geldi.

Selahattin Demirel / Günboyu

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunun tamamlanması sonrasında AKP lideri ve Cumhur İttifakı adayı Erdoğan yüzde 52'lik bir oy oranıyla tekrar Cumhurbaşkanı seçilirken mitinglerde muhalefeti terörle ilişkilendirerek enflasyon ve dolar kuru hakkında bir ifade kullanmamıştı.

ERDOĞAN SEÇİMDEN SONRA "ENFLASYON" DEMİŞTİ

Galibiyetini ilan eden Erdoğan, Külliye'deki konuşmasında enflasyonu düşürme hedefini vurgulamış, mevcut hükümetin ekonomi yönetiminden rahatsız olan vatandaş ise merak içinde "Acaba nasıl bir strateji uygulanacak?" sorusunu sormaya başlamıştı.

"ŞAKKADANAK" SÖZÜYLE BİLİNEN BATIREL'DEN DOLAR YORUMU

İktidara yakın görüşleriyle bilinen ve "Şakkadanak dolar satarız" ifadesiyle hafızalara kazınan Türkiye gazetesi ekonomi yazarı Necmettin Batırel, dolar kuru hakkında ilginç bir yorumda bulundu.

Batırel, seçim belirsizliğinin ortadan kaldırdığını belireterek eski ekonomiden sorumlu olan bakan Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını açıkladı. Batırel ayrıca doların seçim sonrası yükselerek 21 TL'yi zorlamasına "Döviz kurları arasındaki fark kapanıyor." yorumunu getirdi.

Euro'nun 22,19 TL olduğu bilinirken Batırel'in doların yükselmesine getirdiği "Fark kapanıyor" yorumu, yükselişe "iyimser bakış" olarak değerlendirildi.

Batırel'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Seçim belirsizliği ortadan kalktı. Döviz kurları arasındaki fark kapanıyor. Resmi kur 20.31, Kapalıçarşı 20,70 TL.. Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanı yardımcısı oluyor. BİST 6 bin puana koşuyor."

btr.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar