Mehmet Şimşek, Erdoğan'ın bakanlık teklifini kabul etmek için 2 şart sundu

Mehmet Şimşek, Erdoğan'ın bakanlık teklifini kabul etmek için 2 şart sundu
Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Ekonominin başına geç" teklifini reddeden eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in, yeni kabinede görev almak için Erdoğan'a iki şart sunduğu iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le görüşmesi gözleri yeni kabineye çevirmişti. 1,5 saat süren toplantı sonrası resmi bir açıklama yapılmadı ancak görüşmenin "olumlu bir havada geçtiği" öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da "Mehmet Bey ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek" açıklamasını yaptı.

Gazete Oksijen'in ulaştığı bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı için ismi geçen Mehmet Şimşek, Erdoğan'a "yeni dönemde görev almaktan şeref duyacağını ancak iki konuda güvence istediğini belirterek kilit ekonomik birimlere atama yetkisini de içeren daha geniş kapsamlı bir sorumluluk için hazır olduğunu" söyledi.

"EKONOMİK MODELİN DEĞİŞMESİ ŞART"

Şimşek iddiaya göre "bu talebini dile getirirken, uygulanan ekonomik modelin yanlış olduğunu, ortodoks ekonomi politikalarına dönülmesi gerektiğine inandığını" da söyledi.

BAKANLIK MI YARDIMCILIK MI?

Erdoğan'ın atama yetkisi için "Bunu olmuş bil" cevabını verdiği öne sürülürken, Şimşek'in Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirilme ihtimalinin masada olduğu söyleniyor.

Özellikle bankacılık sektöründe konuşulan bir başka iddiaya göre ise Hazine ve Maliye Bakanlığı için 2021 Şubat'tan beri Trendyol Grubu Başkanı olan Çağlayan Çetin'in de ismi geçiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar