Dolar borcu olanlar ellerini çabuk tutsun: Selçuk Geçer dolarda kıyametin kopacağı tarihi açıkladı

Dolar borcu olanlar ellerini çabuk tutsun: Selçuk Geçer dolarda kıyametin kopacağı tarihi açıkladı
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun serbest bırakılmasının doğru bir hamle olduğunu söyleyerek, dolar kurunda kıyametin kopacağı tarihi açıkladı.

ÖZLEM BARAN-GÜNBOYU

Merkez Bankası'nın faiz arttırma kararı sonrası birden yükselişe geçen dolar kuru 26 TL seviyesini aşmış durumda. 26 TL sınırını aşan dolar kuru yatırımcılar tarafından araştırılmaya devam ediliyor.

Dolar tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun ilerleyen günlerde 4 TL kadar daha değer kazanabileceğini ifade etti. Geçer, 25 baz puan tutarında faiz artırımı yapılabileceğine dair öngörüsünü de açıkladı.

DOLAR BORCU OLANLAR DİKKAT

Doların 30 TL olacağı tarihi açıklayan ve dolar borcu olanların ellerini çabuk tutması gerektiğini vurgulayan Selçuk Geçer, "Merkez Bankası’nın tahminlerine göre yıl sonu dolar kuru tahmini 26 TL’ydi. Şu anda o seviye yakalandı. Yeni bir değerlendirme yapılıp dolar kurunun yıl sonu tahmini 30 TL’nin üzerine çıkacak" dedi.

Geçer, "Dolar kurunun serbest bırakılması doğru bir hamle. Dolar kuru gerçek değerini bulacak ki yabancı gelecek. Temmuz ayının sonunda veya Ağustos ayının ortalarında dolar kurunda 30 TL üzerini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar