Piyasa uzmanı Hatice Kolçak kısa yoldan para kazanmanın tüyosunu açıkladı: Bunu yapan paraya para demeyecek

Piyasa uzmanı Hatice Kolçak kısa yoldan para kazanmanın tüyosunu açıkladı: Bunu yapan paraya para demeyecek
Altın ve dolar kuruyla ilgili yaptığı tahminlerle gündem olan Hatice Kolçak, cebinde Türk lirası olanlara çok kritik uyarılarda bulundu.

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

Piyasa uzmanı Hatice Kolçak, "Ons altın yukarı çıkıp geri geldi. ABD'den gelen verilerden kaynaklı bir durum bu. Ons altında çok büyük değişime sebep olacak bir şey yok şu an. Gram tarafında dolar yerinde duruyor. Bu nedenle çok büyük bir hareket yok. Satış yerine alım fırsatı oluşturuyor. 3-4 ay içinde gram ve borsa tarafında iyi seviyelere gelindi. Elinde TL olanlar için gram ya da borsa alınabilir" dedi.

Hatice Kolçak, "Kısa vadede değil ama. Uzun vadede en az 1 yıl sabretmek lazım. Böyle duracak ve gene yükselecek. 1 ayda para kazanmayı beklemeyin" ifadelerini kullandı.

NEGATİF SEYİR DEVAM EDİYOR

Öte yandan analistler, küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımının sonuna geldiğine ilişkin öngörülerin güçlenmesine karşın Çin ekonomisine ilişkin verilerden alınan olumsuz sinyallerle negatif bir seyir izlendiğini ifade etti.

ABD’de son dönemde açıklanan verilerin, Fed’in enflasyonla mücadele kapsamında üzerindeki baskıyı hafiflettiğini aktaran analistler, eylül ayında gerçekleşecek para politikası toplantısında Banka’nın faiz oranını sabit tutacağı ihtimalinin yüzde 93 olduğunu belirtti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar