Şakkadanak Necmettin Batırel Merkez Bankası'nın faiz kararını 15 gün önceden açıkladı

Şakkadanak Necmettin Batırel Merkez Bankası'nın faiz kararını 15 gün önceden açıkladı
Ekonomist Necmettin Batırel, Merkez Bankası'nın eylül ayında alacağı faiz kararını 15 gün önceden açıkladı. Batırel, "Faiz artışına zemin hazırlanıyor" dedi.

AHMET UNUTGAN-GÜNBOYU

Ekonomist Necmettin Batırel, dolar kurundaki artışın 21 Eylül'e kadar devam edeceğini belirterek faiz kararıyla ilgili atılacak adımı önceden açıkladı.

Necmettin Batırel, Merkez Bankası'nın son alacağı kararla faizin 35 baz puana ulaşacağını iddia etti.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Batırel'in paylaşımı şöyle:

Yurtdışında ise bu sabah Çin'de Caixin hizmet PMI'nın beklentilerin altında gelmesi ile risk iştahı zayıf seyrediyor. Asya para birimleri öncülüğünde Gelişmekte Olan Ülke paraları da satıcılı. Enflasyon verisinin ardından bugün bütün dikkatler Kabine toplantısında.. Fiyat istikrarının sağlanması açısından beklentilerin çıpalanmasını sağlayacak orta vadeki ekonomik program, risk primimiz üzerinde pozitif etki yapabilir.

Dolar/TL tarafında ise net bir değişiklik yok. Bant hareketi yapan kur bu sabah 26.80 TL’den işlem görüyor. Euro 28.86 TL’de.. para ve maliye politikalarında atılan adımlar TL lehine hava meydana getiriyor. OVP bu havanın belirginleşmesini, sürmesini sağlayabilir.

Ankara’nın duruşunun daha da belirginleşmesi, TL’nin zayıflamasının önüne geçebilir. Fitch, Cuma günü Türkiye gözden geçirmesini güncelleyecek. Piyasada notun ve görünümün artacağına yönelik beklenti oluşmuş durumda.

Kurlardaki artış 21 Eylül para politikası kurulu toplantısına kadar sınırlı da olsa devam edecek. Faiz artışına zemin hazırlanıyor.. Merkez Bankasının politika faizini %35’e çıkaracağı tahmin ediliyor.

batirel.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar