Afganistan’ı şiddetli yağışlar esir aldı: 15 ölü

Afganistan’ı şiddetli yağışlar esir aldı: 15 ölü
Afganistan'ın birçok bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar, felaket getirdi. 8 kişi sel suları altında can verirken, yıldırım düşmeleri sonucu ise 7 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'ı vuran şiddetli sel felaketi, Ghor vilayeti ile Herat kenti civarında büyük zararlara yol açtı.

Afganistan Ulusal Afet Yönetim Otoritesi (ANDMA) tarafından yapılan açıklamaya göre, sel nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti. Bin 142 hektarlık tarım arazisi su altında kalırken, 11 bin 450 büyükbaş hayvan telef oldu. Ayrıca, 189 konut tamamen veya kısmen yıkıldı. Kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor.

453.jpg

Herat'taki yerel sakinler, 30'a yakın evin tamamen yıkıldığını ve aynı aileden 4 kişinin öldüğünü belirttiler. Ghor'a bağlı Chahar Sada ve Marghab bölgeleri arasındaki yolun ulaşıma kapandığı bildirildi ve 500 aile yerinden edildi. Afganistan Göç ve Mülteciler Bakanlığı, yerinden edilen ailelerin acilen yardıma ihtiyaç duyduğunu ve dağlık alanlarda açık havada yaşadıklarını aktardı. Bakanlık, can kaybının artabileceği uyarısında bulundu.

Uruzgan vilayetinde ise yıldırım düşmesi sonucu 7 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi yaralandı. Farah vilayetinde de önemli maddi hasarlar meydana geldiği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar