Dev marka halka arzının ilk gününde büyük kayıp yaşadı! Milyonlarca yatırımcıyı üzen kritik gelişme

Dev marka halka arzının ilk gününde büyük kayıp yaşadı! Milyonlarca yatırımcıyı üzen kritik gelişme
Milyonlarca yatırımcıyı hayal kırıklığına uğratan bir gelişme yaşandı. Ünlü marka halka arz olduğu ilk gün büyük bir kayıp yaşadı. İşte ayrıntılar...

Alman sandalet markası Birkenstock, ABD borsasında halka arz edildiği ilk gün büyük bir düşüş yaşadı. Halka arz fiyatının yüzde 12 altında kapanan hisseler, yatırımcıların yeni listelemelere ilgisizliğini gösterdi.

Birkenstock, 250 yıllık bir geçmişe sahip olan ve dünyanın en tanınmış ayakkabı markalarından biri olan bir şirkettir. Şirket, salı günü 46 dolardan halka arz edildi ve 1,48 milyar dolar topladı. Ancak hisseler, çarşamba günü 41 dolardan işlem görmeye başladı ve günü 40,20 dolarda tamamladı.

DEĞERİ BÜYÜK ORANDA DÜŞTÜ

Bu durum, Birkenstock’un değerinin yaklaşık 200 milyon dolar azalması anlamına geliyor. Ayrıca, Birkenstock’un halka arzından dünkü açılış fiyatına kadar olan 11%’lik düşüşü, son iki yıl içinde 1 milyar doların üzerinde değere sahip bir şirket tarafından yapılan en kötü başlangıç olarak kaydedildi.

Birkenstock’un halka arzı, ABD borsasında yeni listelenen şirketlere karşı artan bir temkinliliği yansıtıyor. Son zamanlarda, birçok şirket halka arz fiyatının altında işlem görüyor veya beklenen talebi karşılayamıyor. Bunun nedenleri arasında piyasa koşulları, rekabet ve regülasyonlar sayılabilir.

ŞİRKETİN PİYASA DEĞERİ 4 MİLYAR DOLAR

Birkenstock’un CEO’su Oliver Reichert, halka arzın şirketin büyüme stratejisi için önemli bir adım olduğunu söyledi. Reichert, Birkenstock’un küresel pazarlarda daha fazla genişlemek ve dijitalleşmeye yatırım yapmak istediğini belirtti. Ayrıca, şirketin ürün portföyünü çeşitlendirmek ve sürdürülebilirliği artırmak gibi hedefleri de olduğunu ekledi.

Birkenstock’un hisseleri Nasdaq borsasında BIRK koduyla işlem görüyor. Şirketin piyasa değeri yaklaşık 4 milyar dolardır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar