Mehmet Şimşek resmen açıkladı! KKM hesabı olanlar kara kara düşünüyor

Mehmet Şimşek resmen açıkladı! KKM hesabı olanlar kara kara düşünüyor
Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesabı olan milyonları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni hedefini resmen açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ve IMF’nin yıllık toplantıları için bulunduğu Fas’ta ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

Şimşek, Türkiye’de mali konsolidasyon sağlandığını, para politikasının politika faizinin ima ettiğinden daha sıkı olduğunu ve doların gelişen ülke piyasalarına karşı güçlendiğini söyledi.

RESMEN AÇIKLADI

Bloomberg'te yer alan habere göre, Bakan Şimşek, para politikasının sonuçlarını almak için en az 1 yıla ihtiyacımız olduğunu belirterek, kurala dayalı politikaya geri dönmek istediklerini ifade etti. Şimşek, iç talebi daha ılımlı hale getirmeyi hedeflediklerini ve kur korumalı mevduattan çıkmak istediklerini de dile getirdi.

Gümrük Birliği ile ilgili olarak da konuşan Şimşek, Gümrük Birliği’nin günümüz koşullarını karşılamadığını ve hizmet ve tarım sektörlerini de kapsayacak şekilde güncellemek istediklerini kaydetti.

SÜREÇ ZORLU GEÇECEK

Şimşek, yeni programın kamuoyundaki tepkisine de değinerek, vatandaşların bu programın orta vadeli bir çaba olduğunu anlamaları için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Şimşek, “Çabuk bir çözüm yok. Süreç zorlu geçecek. Tabii ki hiçbir vatandaş ya da şirket vergi artışını sevmez ama bunu gelecekte daha ağır önlemler almamak için yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar