DP'li İlay Aksoy: Türkiye azınlıkta kaldı

DP'li İlay Aksoy: Türkiye azınlıkta kaldı
Gazeteci ve yazar Tuba Emlek'in 'Ne Oluyor' youtube programına Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy konuk oldu. Suriyeli'lerin entegrasyon olma konusunda ''5.8 doğum oranları var erken yaşta başlıyorlar doğurmaya, 5 milyonluk nüfus bize dayatılıyor'' gibi çarpıcı ifadelerde bulundu. İşte haberin detayları...

Bir önceki gün Youtube canlı yayına konuk olan DP''li İlay Aksoy, eğitim sisteminin mülteci sayıların artmasıyla ilgili konuştu. Artan mülteci nüfusuyla okullardaki dengenin bozulduğunu Türkiye''nin azınlıkta kaldığını belirtti. İçişleri Bakanı 3 ay önce yabancı ırkın, Türk halkının yüzde 25''ni geçmesi üzerine bin 200 mahalleyi kapattığının altını çizen Aksoy, ilk okullarda sadece 417 bin 546 çocuktan, 315 bininin Suriyeli çocuk olduğunu açıkladı.

SURİYELERİ ÇÖZEMEZSEK EKONOMİYİ DE ÇÖZEMEYİZ

Eğitim konusuna da değinen Aksoy, ''''18 yaş altı 2 milyon Suriyeli okula gitmekte. Gerisi okul dışında ya da farklı sektörler de çalışmakta ya da çalışmamaktalar'''' özellikle Suriyeli ailelerin kız çocuklarını okutmamalarının asıl sebebinin okullarda ki karma eğitiminin olduğunu vurgulayan Aksoy, ''''Yakın zamanda hükümetin vermiş olduğu vatandaşlığa dayanarak karma eğitim kalksın Türkiye diye kampanyalar yürütebilirler'''' açıklamalarında bulundu.

YAŞADIĞIMIZ OLAYI DIŞARIDAN BİRİNE ANLATSANIZ İNANAMAZ. GERÇEK DIŞI ŞEYLER YAŞIYORUZ

''''Hükümet kalıcı olmalarını istese de onlar kalıcı olduklarını düşünmüyorlar. Kendi ülkelerine dönmek istiyorlar ancak zaman geçtikçe bu insanların, hükümet tarafından burada kalma çabaları var. Bu da derin problemlere neden oluyor. Çünkü arafta bir nesil yetişiyor.
İran, Ürdün, Lübnan kamplarda tutarken biz 81 ilimize yayılmasına izin verdik. Suriye sınırı nerde? Artvin nerde?'''' diye de ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar