Jandarma komutanlığı açıkladı: Yakalanan kaçak göçmen sayısı belli oldu

Jandarma komutanlığı açıkladı: Yakalanan kaçak göçmen sayısı belli oldu
Jandarma Genel Komutanlığı, yurt genelinde bir haftada 1878 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

Türkiye''de göçmen nüfusu her geçen gün artmakta. Bu göçmenlerden bazıları izinlerini alırken, birçok göçmen de ülkeye kaçak yollardan giriyor. Araç kasalarından şehir merkezlerine indirilen yüzlerce göçmenin yer aldığı videolara verilen tepkiler çığ gibi büyüyor. Sosyal medyada gösterilen tepkinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı da kaçak göçmenler için harekete geçti. Komutanlıktan yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde düzensiz göçle mücadele kapsamında 9-15 Aralık tarihlerinde çalışmalar gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, 355 göçmen kaçakçılığı olayına müdahale edilirken 645''i Afgan, 486''sı Suriye, 98''i Filistin, 91''i Yemen, 182''si Fas ve 376''s farklı uyruklu toplam 1878 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. 

47 KAÇAKÇI GÖZ ALTINA ALINDI

Yapılan operasyonlarda yalnızca ülkeye kaçak giriş yapan göçmenler değil, göçmenlerden yüklü paralar alarak onları Türkiye''ye getiren organizatörler de yakalandı. 9-15 Aralık tarihleri arasında yapılan operasyon kapsamında 47 organizatör gözaltına alındı, 618 yabancı uyruklu hakkında idari işlem yapıldı. 

Suçta kullanılan 13 kamyon ve kamyonet ile 13 otomobile de işlem uygulandı.

Ayrıca, ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca, ruhsatsız tabanca, 36 mermi, 2 cep telefonu, 2 sim kart, 145 kilogram kaçak tütün, 5 gram esrar, 4 gram metanfetamin ve 6 sentetik ecza (hap) ele geçirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar