İlay Aksoy sınır kapısından bildirdi: Suriyeliler buradan güvenli bir şekilde dönebilir

İlay Aksoy sınır kapısından bildirdi: Suriyeliler buradan güvenli bir şekilde dönebilir
Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy Türkiye ile Suriye arasında kara yolu geçişlerine açık tek sınır kapısı olan Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan Yayladağı Sınır Kapısı’ndan yapılan geçişlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde resmi kaynaklardan yapılan açıklamada, ocak ayından itibaren 88 bin 367 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiği bildirilmişti. Ülkesine gönüllü olarak geri dönen Suriyeli sayısının 526 bin 932''ye çıktığı şu an itibariyle 3 milyon 646 bin 278 kayıt altına alınan Suriyeli bulunduğu ifade edilmişti.

ÇIKIŞ VAR AMA GİRİŞ YOK
İlay Aksoy, sınır kapısından yapılan geçişlerle ilgili önemli bilgiler aktardı. Ülkesine dönmek isteyen Suriyelilerin hiçbir sorun yaşamadan rahatlıkla ülkelerine geri dönebildiklerini dile getirdi.
Aksoy, Yayladağı Sınır Kapısı’nın geçici koruma statüsünde olan kendi ülkesine dönmek isteyen Suriyelilerin tek çıkış kapısı olduğunu söyleyerek ‘’Türk vatandaşı olan Suriyeliler üçüncü bir ülke üzerinden giriş yaptılarsa bu kapıdan tekrar Türkiye’ye giriş yapabiliyorlar, buradan çıkış var ama giriş yok’’ ifadelerini kullandı.

HİÇBİR GÜVENLİK SORUNU YAŞAMADAN DÖNEBİLİRLER
İlay Aksoy sınır kapısındaki geçişlerin kolay olduğunu vurgulayarak,  ‘’Buraya gelmemizin temel sebebi Suriyelilerin kendi ülkelerine şu anda hiçbir güvenlik sorunu yaşamadan dönebileceğini ispatlamak istedik’’ dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar