Daha iyi bir fotoğraf çekmek için bunu deneyin!

Daha iyi bir fotoğraf çekmek için bunu deneyin!
Cep telefonların kamera sistemleri bir çağ atlatacak kadar gelişirken, milyonlarca cep telefonu kullanıcısı, yaratıcı ve profesyonel fotoğraflar elde etmeye başladı. Peki standart telefonlarla profesyonel fotoğraf çekebilir miyiz' İşte detaylar...

HATİCE ÖLMEZ/GÜNBOYU

Bulunduğumuz çağ ile gelişen teknoloji, A''dan Z''ye herkesi ortak kullanıma yönlendiriyor. Teknoloji, herkesi bir yandan gelişime adım attırırken, bir yandan da rekabete sürüklüyor. Peki normal bir standart telefondan profesyonel fotoğraf elde etmemiz mümkün mü? İşte made madde cevapları...

FLAŞ KULLANMAYIN

Flaş kullanmak en büyük hatalarıdan birisidir. Eğer iyi bir fotoğraf çekmek istiyorsanız doğal ışıktan yararlanın.

CEP TRİPODU KULLANIN

Elinizin titremesi ve anı kaçırmanıza neden olan durumları yok eder. Profesyonel bir çekim için tripot hayatınızı kolaylaştıracaktır.

DOĞRU IŞIK

Bir fotoğraf çekiminde en önemli şey ışıktır. Işık kaynağınızı her zaman telefonunuzun değil kendi konumunuzun üzerine gelecek şekilde ayarlamalısınız.

TELEFONUNUZU TANIYIN

Cep telefonunuzun kamerasını, çekimini bilmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Eğer bilmiyorsanız çekim ayarlarını kurcalayarak nerede, hangi modu kullanarak çekim yapabileceğini öğrenin.

HDR MODUNU KULLANIN

HDR yüksek dinamik aralığı demektir. High Dynamic Range olarak da bilinen HDR, yüksek dinemaik aralığı demektir. Renklerin patlamasını önler, ışığın şiddetini azaltır.

SENSÖRLERI KULLANIN

Eğer cep telefonunuzda 16.9 oranlı kadrajınız varsa kameranın tüm özelliklerini kullanmanızı sağlar. İyi sonuçlar almak için fotoğraf çekmeden önce bu özelliği kullanıma açmanız gerekir.

KESİNLİKLE ZOOM YAPMAYIN

Eğer cep telefonunuz dışında profesyonel bir makineniz yoksa, zoom yapmayı aklınızdan çıkarmanız gerekiyor. Çünkü zoom, görüntünün blanıklık ve pikselasyon sorununa neden oldur. Bu da kalitesiz bir fotoğraf olur.

FOTOĞRAFLARINIZA DÜZENLEMELER YAPIN

Çektiğiniz fotoğrafların kaliteli olmasını istiyorsunuz eğer, fotoğraflarınız için düzenleme uygulamalarına ihtiyacınız var. Fotoğraflarınızdaki efekt ve renkler, fotoğrafınızı oldukça kusursuz gösterecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar