CHP'nin son hareketi DEM'i kızdırdı: Bu olay sonrası İstanbul ve İzmir'de aday çıkarma kararı aldı

CHP'nin son hareketi DEM'i kızdırdı: Bu olay sonrası İstanbul ve İzmir'de aday çıkarma kararı aldı
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde, DEM Parti’nin İBB adaylık çıkışının perde arkasını açıkladı. Selvi, yazısında, İBB için, 'eş başkan adayı' ve İzmir adayı için isim verdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında, Başak Demirtaş’ın Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) İBB adaylığını değerlendirdi.

Demirtaş'ın adaylığı için, "Dünkü yazımda DEM Parti’nin İzmir’de Tunç Soyer aday gösterilirse İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğini bildirdiğini yazmıştı” diyen Selvi, Tunç Soyer’in İBB’den aday gösterilmediğini hatırlatarak şu değerlendirmeyi yaptı: “DEM Partisi bu kararı bekliyordu. Hemen harekete geçtiler. Başak Demirtaş DEM’den resmi adaylık başvurusunu yaptı. Başak Demirtaş adaylığa çok yakın"

Selvi, yazısında ayrıca DEM Parti'nin İstanbul'da eş belediye başkan adaylarına ilişkin bilgileri de paylaştı. İstanbul'da Başak Demirtaş ile Celal Fırat'ın eş başkan adayı olacağının konuşulduğunu aktaran Selvi Başak Demirtaş'ın kadınlara, Kürtlere ve sosyalistlere hitap edeceğini, Celal Fırat'ın ise Alevi ve Kürt seçmenlere yönelik bir mesaj vereceğini belirtti. Selvi, CHP içerisindeki Alevi ve Kürt seçmenin duygusal bir kopuş yaşadığını ifade ederek, DEM Parti'nin bu boşluğu iyi değerlendirerek Alevi ve Kürt oylarını çekmeye çalıştığını vurguladı.

Selvi ayrıca, İzmir'deki DEM Parti adaylarını da dair de edindiği bilgileri aktardı. Selvi, İzmir'de Beritan Güneş Altın ile Sırrı Süreyya Önder'in eş belediye başkan adayı olacağı söylentilerini paylaştı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar