CHP’den ihraç edilen Tanju Özcan’dan yerel seçim çıkışı: Kazanamazsam siyaseti bırakırım

CHP’den ihraç edilen Tanju Özcan’dan yerel seçim çıkışı: Kazanamazsam siyaseti bırakırım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği için partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan CNN Türk canlı yayınında, gündeme bomba gibi düşecek bir itiraf geldi. Bolu’da bağımsız bir şekilde aday olacağını dile getiren Özcan, kazanamadığı takdirde siyaseti bırakacağını söyledi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

14-28 Mayıs seçimleri sonrasında değişim yürüyüşü başlatan ve CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN Türk canlı yayından yerel seçimler için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP'ye geri dönmek için hukuki yollara başvurduğunu söyleyen Özcan, “Ben CHP'ye dönüp Kurultay'da genel başkanı adayı olmak istiyorum. Mahkeme dilekçesinde de bunu yazdım 'bir tedbir kararı verin' diye. Eğer 4-5 Kasım'dan sonra benim partiye dönmeme karar verirseniz, bu benim seçme ve seçilme hakkıma ihlal olacaktır” şeklinde konuştu.

zcan.jpg

"İMAMOĞLU İSTANBUL’U ARTIK KAZANAMAZ"

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dair de açıklamalar yapan Özcan, İmamoğlu’na gidip “Halk sizi umut olarak görüyor' dediğini ancak kendisinin kamuoyunun da desteğine rağmen geri adım attığını ifade etti. İmamoğlu’nun İstanbul'u kazanmasının artık mümkün olmadığını kaydeden Özcan, konuya ilişkin şunları söyledi: “Benim Ekrem Bey ile özel bir dostluğum yok. İmamoğlu'na da gittim 'halk sizi umut olarak görüyor' dedim. Siz benim babamın oğlu değilsiniz. Ben 'yürüyüş yapacağım' dedim, çok fazla bir yorum yapmadı. Daha sonra geri adım attığını gördüm. Bir açıklama yapmadığı için her gün kamuoyu desteği eridi. İstanbul'da kazanma şansı olmadığını görüyorum. İYİ Parti ve HDP'nin desteği ile kazanmıştı. Birinin bile desteği olmasa kazanamaz. "

haber-fotisi.jpg

'KAZANAMAZSAM SİYASETİ BIRAKACAĞIM'

Yerel seçimlere ilişkin kendi yol haritasını da anlatan Özcan, "Gönlümden geçen Bolu'da bağımsız belediye başkanı olmak. Bir partiyle veya bağımsız seçime girip kazanamazsam siyaseti bırakacağım." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar