CHP 100. yılı hatırasına 1923 tane para bastırdı: Satışa sunacağı tarih belli oldu

CHP 100. yılı hatırasına 1923 tane para bastırdı: Satışa sunacağı tarih belli oldu
Türkiye’nin ilk siyasi partisi CHP, 100. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde yapılacak olan etkinliklerde CHP, 100. yılına özel 1923 adet hatıra para ve pul bastırdı. İnternet sitesinde satışa sunulacak hatıra paralara ve etkinliklere dair tüm detaylar haberimizde…

Türkiye’nin ilk partisi CHP 9 Eylü’de 100.yaşını kutlamaya hazırlanıyor.

8, 9 ve 10 Eylül tarihlerinde Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde çeşitli programlarla 100. Yılı kutlayacak olan CHP, programlarda kullanılması için altı ok olarak bilinen CHP ilkelerinin anlatıldığı film, belgesel ve sosyal medya görselleri hazırladı.

CHP’nin kurucu ismi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i ilan etmeden önce 1922’de CHP’yle ilgili dile getirdiği “Barıştan sonra, halkçılık esası üzerine dayanan ve halk fırkası adıyla siyasi bir fırka kurma niyetindeyim” sözlerine vurgu yapılan görsellerin, etkinlikler kapsamında tüm Türkiye’de gösterilmesi bekleniyor.

2-1-768x449.jpeg

100. YILA ÖZEL PARA VE PULLAR SATIŞA SUNULACAK

8 Eylül akşamı CHP Genel Merkezi’nde düzenlenecek özel program, eski-yeni milletvekilleri, genel başkanlar ve partililerin katılımıyla düzenlenecek. Ayrıca programda, sanatçı Bujor Hoinic’in CHP’nin 100.yılına özel bestelediği marş dinletilecek.

CHP, partinin 100.yılına özel hazırlanan bir internet sitesini 9 Eylül günü kamuoyuna açık hale getirecek. CHP’nin 100. yılı hatırasına bastırılan 1923 adet hatıra para ve pullar, 9 Eylül günü bu internet sitesi üzerinden satışa sunulacak.

9 Eylül’de CHP, toplumun her kesimini temsil eden 1922 kişi ile Anıtkabir’i ziyaret edecek.

3-1.jpeg

DENİZ BAYKAL’IN EŞİ ÖZEL DAVETLİLER ARASINDA

9 Eylül’de Kemal Kılıçdaroğlu da dahil yaşayan tüm genel başkanlara partiye katkılarından ötürü ödülün de verileceği program da var. Ankara Anıtpark’daki program halk buluşmasıyla başlayacak. Programa CHP’nin eski genel başkanlarından Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal da davetli. Olcay Baykal’ın katılımının sağlık durumuna göre değişebileceği belirtiliyor.

CHP, 10 Eylül’de Ankara Beytepe’de Hatıra Ormanı’nın açılışını yapacak. Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki etkinlikler; söyleşiler ve panellerle sürdürülecek.

CHP'nin 100. yıla özel hazırladığı video;

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar