Talep patlaması nedeniyle araç bulunamıyordu: Uzman isim tarihi verdi, fiyatlar hiç olmadığı kadar düşecek

Talep patlaması nedeniyle araç bulunamıyordu: Uzman isim tarihi verdi, fiyatlar hiç olmadığı kadar düşecek
Otomobil piyasasında hızlı bir artış yaşanıyor ve bu artışın sonucunda yeni kararlar alınmaya devam ediyor. İkinci el otomobil piyasası, sıfır otomobil fiyatlarına hemen hemen yetişerek günlük olarak yükselmeye devam ediyor. Son zamanlarda yüksek fiyatlarla satılan ikinci el otomobiller, geçtiğimiz günlerde tarihin en büyük düşüşlerinden birini yaşadı. Araba almak isteyenler için şu an tam zamanı. İşte tüm detaylar...

İrem GÜL/ Günboyu

Otomobil piyasasında hareketlilik sürüyor. Yüksek fiyattan satılan ikinci el otomobillerde dalgalanmalar gözleniyor. Sıfır otomobil fiyatlarıyla yakın rekabet yaşayan ikinci el otomobillerde sonunda bir durum belirdi.

OTOMOBİL PİYASASINDA YENİLİK GETİRİLDİ

İkinci el otomobil piyasasında, sektör dışı satışlarla ilgili alınan tedbirlerin ardından fiyatlar gerilemeye başladı. Alınan kararların etkisiyle fiyatlar yüzde 10 civarında düştü. Son yıllarda hızla artan otomobiller, yatırım aracı olarak popüler hale gelmişti; ancak alınan bu kararlar sayesinde piyasalara denge getirildi.

Yatırım aracı olarak artık gözden düşen ikinci el ve sıfır otomobiller, tüketicilerin ilgisini çekiyor. Günümüzde otomobil ticaretindeki durgunluk, gelecekte yeniden hareketlenebilir. Sektör dışı alım satım işlemlerinde yavaşlama yaşandığını belirten galerici Yusuf Çiftçi, fiyatlarda düşüş olduğunu açıkladı.

MÜŞTERİLER SIFIR VE İKİNCİ EL ARAÇ BULABİLECEK

Çiftçi, ikinci el piyasasındaki düşüşlere dikkat çekerek, alınan tedbirlerin ikinci el ve sıfır araçları artık yatırım aracı olarak değerlendirmenin önüne geçtiğini vurguladı. Sektör dışında büyük bir talebin olması nedeniyle araçlarını yüksek fiyattan satmayı uman vatandaşlar, alınan tedbirlerle şok yaşadı.

Çiftçi'nin açıklamalarına göre, "İnsanlar araba alıp daha yükseğe satmak için bekliyordu. Bu nedenle sektör dışında alım satım çok fazlaydı bu da fiyatları etkiliyordu. Önleyici tedbirler ile beraber bu talep düştü. Artık müşteriler ikinci el veya sıfır olan istediği bir aracı bulabilecek. Sektörümüzde genelde bu aylarda bir durgunluk zaten oluyordu. Şu anda da bu durgunluğu yaşıyoruz." ifadeleri yer aldı.

İKİNCİ EL YÜZDE 10 DÜŞTÜ

Çiftçi, otomobil piyasasının bazen durgun, bazen de hareketli olduğuna dikkat çekerek, ikinci el otomobillerin yüzde 10 değer kaybettiğini açıkladı. Artık yatırım aracı olarak değerlendirilmeyen bu araçlar, piyasada canlılık yarattı. İkinci el piyasasında merak edilen bir diğer konu ise elektrikli otomobiller oldu.

Yeni araçların eksikliği nedeniyle ikinci el piyasasında bulunmadığının altı çiziliyor. Elektrikli araçların ilerleyen dönemlerde ikinci el piyasasında yer alacağı tahmin edilirken, 2025 yılında içten yanmalı araçlar yerine elektrikli araç üretiminin başlayacağı öngörülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar