Bir dönemin kudretli İçişleri Bakanı'ydı! Mahkemeden Süleyman Soylu'yu çok kızdıran karar!

Bir dönemin kudretli İçişleri Bakanı'ydı! Mahkemeden Süleyman Soylu'yu çok kızdıran karar!
Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle adına açılan davayı kaybetti. Soylu, İçişleri Bakanı olduğu dönemde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Kılıçdaroğlu'na yönelik “Kara parayı aklayan da uyuşturucuyu yapan da şerefsizdir. İspat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir" diye konuşmuştu.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYJ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski İçişleri Bakanı şimdilerde ise AKP İstanbul Milletvekili olan Süleyman Soylu aleyhine açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme, Soylu’nun Kılıçdaroğlu'na 40 bin lira ödemesine karar verdi.

"HESAP SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, X-Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Süleyman Soylu aleyhine 18 Kasım 2022 tarihindeki sözleri nedeniyle açtıkları tazminat davasını kazandıklarını duyurdu. Çelik, paylaşımında, “S"üleyman Soylu'dan, seviyesizliğinin hesabını soracağımızı söylemiştik! Sözümüzü tuttuk... 18.11.2022 Tarihli hakareti nedeniyle Soylu aleyhine açtığımız davayı kazandık. Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu lehine 40.000 ₺ Tazminata hükmedildi. Soylu ve benzerlerini üzmeye, onlardan hesap sormaya devam edeceğiz..." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olarak katıldığı 18 Kasım’daki bütçe görüşmelerinde, kendisini ‘kara parak aklamak’la suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Kara parayı aklayan da uyuşturucu ticareti yapan da şerefsizdir. İspat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir. Bu kadar basit. İspat etmeyen de şerefsizdir” diyerek hakaret etmişti. Soylu’nun bu sözlerinden sonra Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik aracılığıyla dava açmıştı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar