Zafer Partisi’nden Ankara çıkarması: Mansur Yavaş'a rakip isim belli oldu

Zafer Partisi’nden Ankara çıkarması: Mansur Yavaş'a rakip isim belli oldu
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, katıldığı canlı yayında partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını kamuoyuyla paylaştı.

Yerel seçimlere doğru yaklaşırken, siyasi partiler belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Yerel seçimlerde sadece Kars ve Iğdır’da aday çıkarmama kararı alan Zafer Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklandı.

Parti lideri Ümit Özdağ, Sözcü TV’de yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının ekonomist Bartu Soral olduğunu duyurdu.

Soral ile uzun süreden beri iş birliğini sürdürdüklerini aktaran Özdağ, "Bartu Bey’in adaylığını pazartesi günü Birinci Meclis’in önünde açıklayacağız. Oradan da Anıtkabir’e gideceğiz" dedi

114637719-bartu-soral.webp

"HALK BELEDİYECİLİĞİNİ TEMSİL EDİYOR"

Özdağ, İpek Özbey’in ‘Bartu Soral neyi temsil ediyor’ sorusuna ise şu yanıtı verdi;

"Bartu Soral siyasette Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerini temsil ediyor. Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini temsil ediyor. Ekonomide bizim partinin temel çizgisi olan sürdürülebilir planlı kalkınmayı ve üretim ekonomisini temsil ediyor. Ranta ve müteahhit belediyeciliğine karşı halk belediyeciliğini temsil ediyor.”

bartu-soral-mdn-web.jpg

PARTİDEN İSTİFA ETMİŞTİ

Bartu Soral, 22 Şubat’ta Zafer Partisi’ne katılmış, 30 Nisan’da istifa etmişti.

Soral istifasına dair sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştı: “Girdim. Çalıştım. Gözlemledim; bazı oluşumları ve yönetimdeki etkinliğini tespit ettim. Güven bitti. Çıktım. Çıkınca gelen organize çirkinlik onay oldu. Ortada öyle bir menfaat grubu var ki bunlarla ne siyaset yapması, ne vatan kurtarması”

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar