Seçim öncesi partilerin morallerini alt üst edecek: Son anket sonuçları soğuk duş etkisi yaratacak

Seçim öncesi partilerin morallerini alt üst edecek: Son anket sonuçları soğuk duş etkisi yaratacak
Yerel seçimlere kısa bir süre kala, HBS Araştırma tarafından Türkiye genelinde yapılan son seçim anketinin sonuçlarını yayınlandı. Anket sonuçlarında kazanan çıkmazken, partilerin oy oranları dikkat çekti.

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başlarken, HBS Araştırma tarafından Türkiye genelinde yapılan son seçim anketi sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Anketin en dikkat çekici tarafı ise, kazanan bir parti ortaya çıkmamasıydı; aksine, tüm partilerin oy kaybettiği görüldü.

HBS Araştırma Şirketi tarafından Aralık ayında 6 bin 100 seçmenle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen ankette, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grubu bulunan partilerin oy oranlarında düşüş yaşandığı ortaya çıktı. Mayıs seçimlerinde daha düşük oy alan bazı partiler ise beklenmedik bir şekilde oylarını artırdı.

Anket sonuçlarına göre siyasi partilerin oy oranları şu şekilde ölçüldü:

-AKP: %34,2

-CHP: %21,3

-MHP: %8

-DEM Parti: %7,8

-İYİ Parti: %7,7

-YRP: %4,3

-Zafer Partisi: %3,7

-Diğer: %3

-Kararsız: %10

AK Parti'nin oy oranının %34,2'ye gerilediği ankette, CHP'nin oy oranı %21,3 olarak kaydedildi. MHP %8'lik oy oranıyla dikkat çekerken, DEM Parti ve İYİ Parti sırasıyla %7,8 ve %7,7'lik oy oranlarına sahipti. YRP %4,3, Zafer Partisi %3,7 oy oranlarına ulaştı. Diğer partilerin toplamı %3, kararsız seçmen oranı ise %10 olarak belirlendi.

Araştırma şirketinin sosyal medyadan yaptığı paylaşım şu şekilde:

hbs.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar