CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun medyanın gözünden kaçan buluşması!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun medyanın gözünden kaçan buluşması!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu soluğu geçtiğimiz Pazartesi TBBM'deki konuşmasının ardından İzmir'e gitti. Kılıçdaroğlu, İlk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüştü ardından depremzedeleri ziyaret etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün İzmir'i ziyarete gitti. Genel Başkan ilk önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşerek deprem ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bilgi aldı. 

Oda Tv'den M. Aykan Kara'nın aktardıklarına göre, "Kılıçdaroğlu’nun sonraki durağı taziye ve geçmiş olsun ziyaretleri için İBB Uzundere Konutları oldu. Ayda bebek ve babasıyla Elif-Oğuz Perinçek ziyaretleri geldi arkasından. Kılıçdaroğlu, yoğun tempo içinde öğleden sonraki programına Bayraklı Belediyesi Meclis Salonundaki basın açıklamasıyla devam etti ve ardından da aynı yerde depremde evini ve işini kaybeden apartman görevlileriyle buluştu, onların taleplerini not aldı. Kılıçdaroğlu’nun son durağı ise Mimarlar Odası’ydı. Burada İzmir’le ilgili olarak aldığı etraflı brifingden sonra kendisi de bir konuşma yaparak özetle TMMOB ile çalışmak istediklerini, bunun aklı ve bilimi öne çıkarmak olduğunu vurguladı."

whatsapp-image-2020-12-08-at-20-53-54.jpeg

 

"CHP APARTMAN GÖREVLİLERİNİN PARTİSİ"


Kılıçdaroğlu ayrıca apartman görevliler ile bir araya geldi. Medyanın görmediği toplantıda apartman görevlileri, CHP liderinin konuşmasından sonra hararetle alkışladı.  Apartman görevlileri sorunlarını tek tek Kılıçdaroğlu'na anlattılar.  Kılıçdaroğlu apartman görevlilerine seslenerek, “CHP apartman görevlilerinin partisi, garibanların partisi…” dedi.

“BİNA GÖREVLİLERİ EL KİTABI”

Ziyaret sırasında CHP Grup Başkanlığı ve Halkla İlişkiler’ce hazırlanan “Bina Görevlileri El Kitabı”  apartman görevlilerine dağıtıldı.  Broşür, bina görevlilerinin iş ve sosyal güvenlik alanındaki haklarını özetliyor.

whatsapp-image-2020-12-08-at-20-53-13.jpeg

Özetle şöyle diyor önsözde:

“CHP, sosyal demokrasinin bir gereği olarak emeğin korunmasını, çalışanların hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesini partimizin en temel amaçlarından biri olarak görmektedir. Bu doğrultuda emeğin ve en korumasız kesimlerin temsilcisi olma, onların hak ve özgürlüklerini koruma da partimizin en öncelikli ilke ve politikasını oluşturmaktadır. Bina görevlileri veya diğer adıyla konut kapıcıları da bu kesimlerden birisidir.

Bina görevlileri günlük hayatımıza o kadar çok girmişlerdir ki neredeyse bütün apartmanların ve sitelerin birer bina görevlisi bulunmaktadır. (…) Ancak sabahları, daha biz uyanmadan ekmeğimizi, gazetemizi bize getiren, apartmanımızı temizleyen, bahçemizi sulayan, çöplerimizi toplayan, gece gündüz bizlere hizmet veren bina görevlilerimiz, diğer adlarıyla kapıcılarımızın ne yazık ki hak ve sorumlulukları çoğunlukla bilinmemektedir.”

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar