İstanbul'da üst geçitler tehlike saçıyor!

İstanbul'da üst geçitler tehlike saçıyor!
İstanbul'da birçok bölgede bulunan alt ve üst geçitler, paslı demirler, çatlak betonlar ve kırık dökük alanlar herkesi tedirgin ediyor. Tehlike saçan alanlar için uzamanlar uyarıda bulundu.

İstanbul'da üst geçitler tehlike saçıyor!

İstanbul'un alt ve üst geçitleri, merdivenleri tehlike saçıyor.Geçitlerde bulunan çatlaklar, kırık dökük alanlar insnaları tedirgin ediyor. İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna, değerlendirmedeler bulundu. Nusret Suna, Unkapanı Köprüsü alt geçidinde yapılan onarımların yeterli olmadığını söyledi. Suna, “Önümüzdeki bu köprü de zamanla hasarlar aldı. Hasarlardan sonra onarıma uğramış. Ama bu onarımlar da yeterli değil. Onarılan yerler de hasar almış. Bunlara daha köklü bir çözüm bulunması gerekiyor" dedi. 

istanbulda-bakimsiz-ust-ve-alt-gecitler-korkutuyor-9886-dhaphoto5.jpg

Nusret Suna, “Köprünün altına baktığımız zaman bazı demir elemanları beton örtü kabuklarını atmış. Buraların temizlenip usulüne uygun onarılması gerekir. Demirin paslanmasını önleyeceksiniz, beton örtüsünü yeniden oluşturacaksınız ki bu paslanmanın önüne geçilebilsin. Paslanmanın önüne geçilmezse korozyon oluşur. Bugün bütün İstanbul’un konuştuğu konu budur. Demirler korozyona uğrarsa ebatlarında ufalmalar oluşur. Gitgide bu demirler incelir ve taşıma kapasitesini yitirir.” şeklinde konuştu.

istanbulda-bakimsiz-ust-ve-alt-gecitler-korkutuyor-9886-dhaphoto12.jpg


SADECE UNKAPANI DEĞİL

Ataköy 5. kısım Kavşağı'nda ki üst geçitler de durum aynı. Adnan Kahveci Bulvarı’ndaki üst geçit de ise tablo daha da kötü durumda. Üst geçidin kolonlarında da çatlaklar ve dökülmeler olduğu görülüyor. Güngören General Ali Rıza Gürcanlı Caddesi üzerinde bulunan yaya üst geçidi ise paslı haliyle korkutuyor.

 

istanbulda-bakimsiz-ust-ve-alt-gecitler-korkutuyor-9886-dhaphoto15.jpg

 

istanbulda-bakimsiz-ust-ve-alt-gecitler-korkutuyor-9886-dhaphoto13.jpg

istanbulda-bakimsiz-ust-ve-alt-gecitler-korkutuyor-9886-dhaphoto9.jpg

 

istanbulda-bakimsiz-ust-ve-alt-gecitler-korkutuyor-9886-dhaphoto1.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar