CHP'li Ağbaba, asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini açıkladı

CHP'li Ağbaba, asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini açıkladı
Senenin başında yatmaya başlayan zamlı asgari ücret, artan döviz kuru ve yükselen enflasyon karşısında adeta eridi. Alım gücünün her geçen gün düştüğü Türkiye'de asgari ücrete bu yıl içerisinde yeni bir zam daha gelmesi beklenirken, CHP Milletvekili Veli Ağbaba, gıda fiyatlarını baz alarak hesapladığı asgari ücreti paylaştı.

İŞTE CHP'NİN ASGARİ ÜCRET İÇİN İSTEDİĞİ ZAM MİKTARI!

Asgari ücrete gelen yüzde 50''lik zam sonrası kısa süreli rahatlama yaşayan vatandaş, artan enflasyon ve sürekli gelen zamlar sonrası geçen seneyi arar hale geldi. Gıda enflasyonundaki artışa dikkat çeken CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, olması gereken en düşük asgari ücret maaşını açıkladı.

''EN DÜŞÜK 5 BİN 225 TL OLMALI''

Ara zam beklenen asgari ücret için CHP''li Veli Ağbaba, Twitter hesabından paylaşımda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba yaptığı açıklamada, "Son bir yıllık enflasyon, nisan ayında yüzde 70 olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk dört aylık enflasyonu ise yüzde 31,77 olarak gerçekleşti. Bu durumda 4 bin 253 TL asgari ücret, nisan ayı itibariyle enflasyondan arındırıldığında, alım gücü olarak geçtiğimiz yılın aynı ayına göre 2 bin 625 TL''ye denk geliyor. Asgari ücretli, geçtiğimiz yıla kıyasla aynı oranda ekmek almak isterse asgari ücret en az 5 bin 225 TL olmalıdır." dedi.

TABLO PAYLAŞTI

Artan gıda enflasyonu ve sebze-meyve fiyatlarında yaşanan artışa dikkat çeken Ağbaba, ''''Müjde vermek istiyorsanız insanlara 2 milyon TL''lik ev için kredi değil; asgari ücretliye karnını doyurabilecek bir ek zam verin! Temel gıda ürünlerine gelen zamlara göre asgari ücret ne kadar olmalı'''' dedi.

ERDOĞAN AÇIKLAMASI BEKLENTİ YARATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışlarıyla dar gelirlerinin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz." ifadelerini kullanarak konuya ilişkin sinyali vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar