İlk kez bir otomobil markası bir yılda 10 milyondan fazla satış yaptı!

İlk kez bir otomobil markası bir yılda 10 milyondan fazla satış yaptı!
Dünyaca ünlü otomobil devi Toyota, 2023 mali yılına ilişkin üretim ve satış verilerini açıkladı. Şirketin açıklamalarına göre, satış rakamları ilk kez 10 milyon adedi aşarak rekor kırdı. Ancak, üretim sayıları istenen seviyeye ulaşamadı.

Toyota, sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şirket, 2023 mali yılına ilişkin üretim ve satış rakamlarını paylaştı.

Toyota'nın yaptığı açıklamalar, hem olumlu hem de olumsuz yönler içeriyor. Olumlu olarak, şirket tarihinde ilk kez bir yıllık süreçte 10 milyon adet satış rakamını aştı. Uzun yıllardır dünyanın en çok satan otomobil markası olan Toyota, böylece önemli bir dönüm noktasına ulaşmış oldu.

u.webp

Toyota'nın 2023 mali döneminde gerçekleştirdiği satışlar, yıllık yüzde 7,3 artışla 10,31 milyon olarak kayıtlara geçti. Satışların Japonya'da 1,53 milyon, diğer ülkelerde ise 8,78 milyon olduğu belirtildi. Daihatsu ve Hino satışları da eklenince toplam satış rakamı 11,1 milyona ulaşıyor.

Üretim hedefi konusunda ise Toyota, 2023 mali yılında 10 milyon adet otomobil üretmeyi planlıyordu. Ancak bu hedefe ulaşmak mümkün olmadı ve şirketin üretim sayısı 9,97 milyonda kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar