Asgari ücret için geri sayım! Zam gelecek mi?

Asgari ücret için geri sayım! Zam gelecek mi?
Enflasyonun artmasıyla beraber iğneden ipliğe her şeye zam gelirken, asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşların beli iyice büküldü. Söz konusu; konuttan gıdaya artan fiyatlara vatandaşlardan tepki gelmeye devam ediyor. Normal şartlarda yılda bir kez zamlanan asgari ücret zammı, yaşanan ekonomik sorunlarla beraber temmuz ayı öncesinde yeniden gündeme geldi. 

ASGARİ ÜCRET İÇİN GERİ SAYIM! ZAM GELECEK Mİ?

Konuttan gıdaya, giyimden yakıta hemen hemen her gün zam haberleri gelmeye devam ederken, asgari ücretli vatandaşların geçim sıkıntısı da artıyor. 2022 yılında asgari ücrete yapılan zammın da vatandaşlara fayda sağlayamadığı gözler önüne serildi. 

Son dönemde fahiş fiyatlarla artan ürünlere vatandaşların alım gücü yetmezken, asgari ücrete zam gelir mi sorusu yeniden gündeme geldi. Söz konusu milyonlarca asgari ücretle çalışan, yapılan zammın yetersiz olduğunu ve temmuz ayı için yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini savunuyor.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında memur, işçi ve emeklileri ilgilendiren düzenleme yapılacağını açıkladı. Bilgin, "Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum" dedi.

ÖMER ÇELİK''TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basın mensuplarından gelen “Yıl ortasında asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme, bir zam olur mu?” sorusuna verdiği yanıt asgari ücret zammı için yeşil ışık olarak nitelendirildi. Erdoğan soruya, "Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir" demişti.

PEKİ ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

Nisan ayında yıllık enflasyon oranının yüzde 70’lere dayanmasıyla birlitke asgari ücrete ek zam konusu gündeme geldi. 2022 Asgari ücret, Ocak ayında yapılan yüzde 50 oranındaki zammın ardından 4 bin 253 liraya yükselmişti. Asgari ücret Temmuz zammının geleceğine dair resmi bir açıklama bulunmuyor. Önümüzdeki günlerde konunun netleşmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar