Göğüs büyüklüğü sağlık problemlerine yol açıyor

Göğüs büyüklüğü sağlık problemlerine yol açıyor
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kağan Bekircan, göğüslerin büyük olmasının birey üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Özellikle göğüs büyüklüğünün, boyun ağrısı, boyunda düzleşme, göğüs altlarında pişik gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini belirtti. Bu durumla başa çıkabilmek adına göğüs küçültme ameliyatının bir seçenek olduğunu ifade etti.

Göğüs estetiği hakkında bilgi veren Opr. Dr. Bekircan, her hastaya meme taraması yapıldığını ve ameliyat öncesi meme dokusunda herhangi bir kitle olup olmadığının kontrol edildiğini vurguladı. Göğüs büyüklüğünün genetik ve hormonal faktörlere bağlı olarak gelişebileceğini belirterek, bu durumun göğüs protezi ile düzeltilebileceğini dile getirdi.

Göğüs estetiği ameliyatlarında, hastanın isteği ve göğüs yapısına uygun olarak protez seçimi yapıldığını belirten Opr. Dr. Bekircan, ameliyat sonrası izlerin genellikle belirgin olmadığını ve zamanla solarak belirsiz hale geldiğini açıkladı. Göğüs büyütme ameliyatından sonra gebelik durumunda da hasta emzirebileceğini ve protezlerin ömür boyu kullanılabildiğini sözlerine ekledi.

“Gebelik sonrasında göğüs sarkması olabilir” diyen Opr. Dr. Bekircan, sarkmanın genellikle kilo verme ve gebelik sonrasında oluşabildiğini belirtti. Sarkma durumundan şikayetçi olan hastalara meme dikleştirme ameliyatını önerdiklerini ifade etti. Yeterli dokusu olan hastalara meme dikleştirme ameliyatının önerildiğini, dokusu yetersiz olanlara ise protez ile birlikte meme dikleştirme ameliyatını tavsiye ettiklerini açıkladı. Ameliyat sonrası izlerin kısa sürede belirsiz hale geldiğini ve gebelik durumunda süt gelmesinde azalma olabileceğini aktardı.

Opr. Dr. Bekircan, ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenler hakkında da bilgi verdi. Hastaların ameliyat sonrası yaklaşık 2 gün hastanede misafir edildiğini belirterek, taburculuk sonrasında ise 2 aya kadar ayarlanabilir sütyen kullanılmasını önerdiklerini söyledi. Ayrıca, hastaların ağır işlerden kaçınmalarını ve bir hafta içerisinde gündelik hayatlarına dönebileceklerini ifade etti. Bu ameliyatlarla hastalara daha estetik ve doğal bir görünüm kazandıklarını ve özgüvenlerinin arttığını dile getirdi. Bu durumun hastaların sosyal hayatlarına da olumlu yansıdığını vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar