Ekvador'da canlı yayında katliam: Çok sayıda ölü ve yaralı var...

Ekvador'da canlı yayında katliam: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
Ekvador'un Guayaquil kentinde devlete ait bir televizyon kanalına, silahlı gruplar tarafından baskın yapıldı. Canlı yayında çok sayıda sivil katledildi. Olayın ardından ülkede OHAL ilan edilirken, çeteler tarafından çok sayıda polis kaçırıldı.

Guayaquil kentindeki devlete ait bir televizyon kanalında meydana gelen şok edici olayda, silahlı grupların düzenlediği saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı.

Saldırının arkasındaki nedenler ve hedefler henüz netlik kazanmamış olsa da, yerel yetkililer olayın derinlemesine soruşturulması için çalışmalara başladı.

322.jpg

CANLI YAYINI BASTILAR

Güney Amerika ülkesinde, bir çete liderinin hapishaneden kaçması sonrasında şiddet olayları tırmanışa geçti. Guayaquil'deki devlete ait televizyon kanalı "TC Television"ın stüdyosu, canlı yayın sırasında silahlı kişiler tarafından basıldı.

11.jpg

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, yüzlerini maskelerle gizleyen kişilerin stüdyoda bulunanları rehin aldığı, spikerin cebine patlayıcı madde koyduğu gözlemlendi. Görüntülerde ayrıca grup üyelerinden bazılarının ellerindeki el bombası dahil çeşitli patlayıcıları kameraya göstermesi yer aldı.

33.jpg

Olayın ardında çete liderinin hapishaneden kaçışının etkisi olduğu düşünülüyor. Yetkililer, olayın soruşturulması ve güvenlik önlemlerinin artırılması için çalışmalarını sürdürüyor.


8 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ, 2 KİŞİ YARALANDI

Canlı yayın baskınından hemen sonra, şehrin çeşitli noktalarında saldırılar düzenleyen silahlı gruplar, 8 sivili öldürerek 2 kişiyi de yaraladı. "TC Television" kanalını basan 13 kişinin tamamının yakalandığı duyuruldu.

Kentin Belediye Başkanı Aquiles Alvarez, yaptığı açıklamada, silahlı saldırganların araçlara rastgele ateş ederek 5 kişiyi öldürdüğünü ve bir yedek parça deposuna baskın düzenleyerek 3 kişiyi katlettiğini belirtti.

3.webp

POLİS ARACINA BOMBALI SALDIRI

Sosyal medyaya düşen yeni bir görüntüde ise polis aracının bombalı saldırıyla havaya uçurulduğu görülüyor.

12.jpg

"LOS CHONEROS" ÇETESİNİN ELEBAŞI FİRAR ETTİ, ÜLKE KARIŞTI!

"Los Choneros" çetesinin lideri Jose Adolfo Macias Villamar'ın 7 Ocak'ta Guayaquil kentindeki hapishaneden kaçtığı haberleri gündeme gelmişti.

Villamar, 2011 yılında cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi çeşitli suçlardan 34 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak 7 Ocak'ta gerçekleşen olayla birlikte hapisten kaçarak yetkilileri zor durumda bıraktı. Villamar'ın kaçışı, şehirdeki güvenlik durumunu daha da zorlaştırarak çeşitli şiddet olaylarına neden oldu.

2.webp

OHAL İLAN EDİLDİ

Çete liderinin hapishaneden kaçmasının ardından Devlet Başkanı Daniel Noboa tarafından imzalanan bir kararname ile olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti.

Devlet Başkanlığı İletişim Genel Sekreteri Roberto Izuriete, yaptığı açıklamada, "Fito" lakaplı çete lideri Adolfo Macias Salazar ile birkaç mahkumun Guayas kentindeki hapishaneden kaçması üzerine 3 bin güvenlik görevlisiyle operasyon başlatıldığını belirtmişti. Izuriete, bu kişilerin son derece tehlikeli olduğunu vurgulayarak, Devlet Başkanı Noboa'nın bu olay nedeniyle OHAL kararnamesini imzaladığını açıklamıştı. OHAL sürecinde gece 23.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurmuştu.

1.webp

OHAL KARARI SONRASI ÇOK SAYIDA POLİS KAÇIRILDI

Yerel basına göre, 60 gün boyunca uygulanacak olan olağanüstü hal (OHAL) kararının ardından suç örgütleri, çok sayıda polisi kaçırarak araçları ateşe verdi.

Ekvador Emniyet Birimi'nin yaptığı açıklamada, OHAL sürecinde 3 polisin kaçırıldığı doğrulanarak, "Kaçırılan meslektaşlarımızın yerlerinin tespit edilmesi ve faillerin yakalanması için özel birlikler görevlendirildi. Bu olaylar karşılıksız kalmayacak." ifadeleri kullanılmıştı.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, çete üyeleri tarafından kaçırılan polislerin başlarına silah dayandığı ve Devlet Başkanı Noboa'dan yardım istediği görülmüştü.

Ekvador, uzun süredir bir güvenlik krizi ile karşı karşıya. Devlet Başkanı Daniel Noboa, 7 Ocak'ta yaptığı Instagram açıklamasında, hapishanelerde şiddet olaylarının yeniden tırmanışa geçtiğini belirterek OHAL ilan edileceğini duyurmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar