60 bin liraya ATM satın aldı! Şimdi milyoner oldu…Hayatı kökten değişti

60 bin liraya ATM satın aldı! Şimdi milyoner oldu…Hayatı kökten değişti
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan zenginlik hayalini gerçekleştirmek isteyen ve yoğun çalışma temposundan bıkan Paulo Alex, iş hayatını kökten değiştirmek adına bir arkadaşının önerisi üzerine ATM işine adım attı. 60 bin lira gibi bir miktarla satın aldığı ilk ATM, onun için bir dönüm noktası oldu.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 1988 yılında doğan Paul Alex, 18 yaşından itibaren milyoner olma hayalini kovalıyordu fakat gerçekleştirecek bir yeteneği veya fikri yoktu. 26 yaşına geldiğinde polis teşkilatına katılmadan önce, gece kulüplerinde tanıtım yapmak ve bulaşık makinesi satmak gibi çeşitli işlerde çalışırken, İki yıl içinde dedektiflik pozisyonuna yükseldi.

Alex, yoğun çalışma hayatı içerisinde ailesi ve sevdikleriyle geçirdiği zamanın giderek azalması dolayısıyla ve bu yaşam tarzını sürdürmek istemediğini anladı.

65993f772d16abe7d9d1a16f.webp

BİR İŞ ARKADAŞININ FİKRİYLE ATM SATIN ALDI

Paul, 2017'de 29 yaşındayken, bir iş arkadaşının ATM satın alma fikrini duyduktan sonra konuyla ilgili detaylı bir araştırmaya girişti. Çeşitli çevrimiçi forumlara katıldı, ATM işine giren diğer kişilerin paylaşımlarını inceledi ve bir dizi YouTube videosunu izledi. Aylar sonra, 2 bin 100 dolara (yaklaşık 60 bin TL) mal olan ilk ATM'sini satın almaya karar verdi ve bu ATM'i bir güzellik salonuna yerleştirdi. İlk ATM'sini yerleştirdiği andan itibaren elde ettiği kâr karşısında şaşkına döndü.

65993f642d16abe7d9d1a16b.webp

Her işlem başına aldığı 3 dolarlık (yaklaşık 90 TL) ek ücret sayesinde, ayda yaklaşık 500 dolar (yaklaşık 15 bin TL) kazanmaya başladı. Bu kar, zamanla onu bir multimilyoner haline getirdi. Alex Paul, Instagram gönderisinde ilk ATM'sini kurma sürecini detaylı olarak paylaştı ve başlangıçta yapması gereken ilk adımın gerekli tüm belgeleri tamamlamak olduğunu vurguladı.

Paul, "İlk olarak başvuruda bulunmalı ve kârınızı alabilmeniz için bir ticari banka hesabı açmalısınız. LLC (ortakların sadece koydukları sermayeyi kaybedebilecekleri, başka zararlardan sorumlu tutulmayacakları şirket türü) kurulum süreci hızlı olmalı. Ancak bankaların ATM'leri genellikle yüksek riskli bir iş olarak görmesi nedeniyle ticari çek hesabı açmak biraz daha süreci uzatabilir. Daha sonra mükemmel yeri aramaya başlayın, bu son derece önemli." dedi.

2.png

ZORLU BİR SÜREÇ

Paul Alex'in başarı hikâyesi hiç de kolay bir süreç değildi, ancak azimli ve kararlı bir şekilde hedefine ulaştı. İlk ATM'sini kurduğunda, işletmelerden birçok ret cevabı alması ve uygun konumları güvence altına almanın zorluğu, sürecin ne kadar meşakkatli olduğunu gösteriyor. Ancak bu zorluklara rağmen, Paul'un yoğun çabaları ve stratejik konumlandırma kararları, ATM işindeki başarısını sağladı.

3.png

104 MİLYON LİRA NET KÂR

Paul Alex'in 104 milyon lira net kâr elde etmesi, sadece makinelerini satmakla kalmayıp aynı zamanda ATM işi kurma konusunda başkalarına yardımcı olarak girişimcilik potansiyeli yaratmasını gösteriyor.

65993f542d16abe7d9d1a169.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar