Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

10-01-24-01gun-page-0001-001.jpg

YILIN İLK KARI YAĞDI

Meteoroloji’nin hafta başında soğuk hava uyarısında bulunduğu İstan[1]bul’da Kartal, Pendik, Tuzla, Ümraniye, Ataşehir ve Üsküdar, Silivri, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane’ye sulu kar yağdı.

İstanbul’un bazı ilçelerinde ve yüksek kesimlerde dün aralıklarla karla karışık yağmur etkili oldu. Kentte sıcaklıkların düşmesiyle beraber yağışlar karla karışık yağmur yağdı. Anadolu Yakası’nda Kartal, Pendik, Tuzla, Ümraniye, Ataşehir ve Üsküdar Çamlıca Tepesi’nde aralıklarla karla karışık yağmur görüldü. Avrupa Yakası’nda ise Silivri, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane’de sulu karın yağdığı gözlendi. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) uyarısının ardından İstanbul’a komşu Tekirdağ’da kuvvetli rüzgar etkili olurken, kentin bazı kesimleriyle Edirne’nin Keşan ilçesinde ise kar yağışı başladı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ MGM

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden, dün saatlerin[1]den itibaren Marmara Bölgesi’nin batı ve orta kesimlerinde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova ile Kocaeli’nin Darıca, Gebze, Çayırova, Dilovası, Körfez ve Karamürsel ilçelerinde) kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve zaman zaman fırtınanın (50-80 km/saat) etkili olmasının beklendiği bildirildi. Uyarının ardından Trakya Bölgesi’nde hava sıcaklığında ciddi düşüş yaşandı. Hava sıcaklığı Kırklareli’de eksi 4, Edirne eksi 3 ve Tekirdağ’da ise eksi 1 dereceye düştü. Tekirdağ’da kuvvetli rüzgar etkili oldu, yüksek kesimlerinde hafif kar yağışı başladı.

Kar nedeniyle Çanakkale’nin Biga, Lapseki, Yenice, Çan ve Gelibolu ilçelerinde öğleden sonra taşımalı eğitime ara verildi. Hızı saatte 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Çorlu Atatürk Havalimanı’nda yapılması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi. Fırtına nedeniyle Tekirdağ ve Marmaraereğlisi ilçesinde balıkçılar denize açılamadı. Edirne’nin Keşan ilçesinde de kar yağışı etkili oldu. Yağışla birlikte araçların üzeri, çatılar ve yerler beyaza büründü. Hava sıcaklığının 0 dereceye düştüğü Keşan’da kar, tipi yağdı.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar