Bitcoin’den rekor üretim!

Bitcoin’den rekor üretim!
Kripto madencilik şirketi Marathon Digital, yılın ilk çeyreğine ilişkin verilerini paylaşarak, bitcoin üretimini arttıracağı bildirildi.

Marathon, Mart ayında Bitcoin üretimini yüzde 21 yükseltti ve 825 BTC üretimi yaptı. Bitcoin üretimi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 41 artarak 2.195 BTC ile rekor kırdı. İlk çeyrekte hash oranı yüzde 64 artışla 11,5 EH/sn’ye yükseldi.

Marathon, Mart ayında kendi rekorunu kırarak, yaklaşık 24 milyon dolar değerinde 850 Bitcoin (BTC) çıkardı. Ocak ayından itibaren yükseliş sergileyen Bitcoin, madencilik sektörünü de olumlu ölçüde etkiliyor.

irketin ilk çeyrek itibarıyla yaklaşık 125 milyon dolar nakit ve nakit benzeri varlıkları ile 326,5 milyon dolara karşılık gelen 11.466 BTC’si bulunuyor. Bitcoin varlıklarının tamamının ise kısıtlanmamış durumda olduğu ifade edildi.

Marathon, Mart ayında 750 BTC satışı gerçekleştirdiğini açıkladı. Şirket, BTC’lerinin bir kısmını daha satmayı planlıyor. Satıştan elde edilen gelir ile hazine yönetimi ve operayonların desteklenmesi planlanıyor. Marathon, 2023 yılının ortalarına doğru kapasitesini 23 EH/s’eyükseltmeyi hedefliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar