Kripto parası olanları korkutan açıklama: En büyük kripto borsası Binance batıyor mu?

Kripto parası olanları korkutan açıklama: En büyük kripto borsası Binance batıyor mu?
Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan FTX'in iflasını açıklamasının ardından kripto borsalarında parası olan kullanıcılar panik halinde. Son birkaç günde Binance üzerinden yapılan yüklü para çekimleri "acaba Binance batıyor mu?" sorularını akıllara getirdi. Yaşanan tedirginlik sonrası Binance CEO'su CZ açıklama yaptı.

KRİPTO PARASI OLANLARI KORKUTAN AÇIKLAMA: EN BÜYÜK KRİPTO BORSASI BATIYOR MU?

Asya merkezli kripto borsası FTX''in iflas etmesiyle birlikte FTX CEO''su Sam Bankman-Fried''ın serveti 1 gecede 17 milyar dolardan 1 milyar doların altına gerilemişti. FTX borsası iflas başvurusu yaparken, CEO Sam Bankman-Fried Twitter aracılığıyla kullanıcılardan özür dilemişti. FTX kullanıcıları tek bir gecede milyarlaca dolarının yok oluşunu izledi. En büyük kripto borsalarından birinin bu çöküşü diğer kripto borsa kullanıcılarını da korkutmaya yetti. Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, birkaç gündür yaşanan yüklü para çekimleri sonrası soru işaretlerinin odağı oldu. FTX''in batışından önce de benzer bir süreç yaşanması üzerine kullanıcılar sosyal medyada endişelerini dile getirdi. 

"BAZEN ÇOK YATIYOR BAZEN ÇOK GİDİYOR"

Dün sosyal medyada işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance''e ilişkin çeşitli ''endişeler'' dile getirildi. Bu endişelere yol açan Binance cüzdanlarından yüklü miktarda varlık çekilmesi oldu. Özellikle Twitter''da bazı çok takipçili hesaplar söz konusu çekimlere işaret ederek FTX''te de benzer bir süreç yaşandığını hatırlattı.

Konunun giderek gündem olması üzerine Binance CEO''su CZ''den açıklama geldi. CZ sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada "Bugün bazı çekimler yaşandı (Net 1.14 milyar dolar civarında). Bunu daha önce de görmüştük. Bazı günler net para çekimleri yaşanırken bazı günler de net olarak para yatırılıyor. Bizim açımızdan işler olağan akışında devam ediyor. Merkezi kripto platformlarında belli aralıklarla ''stres testi çekimleri'' yapılmasının aslında iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

CZ söz konusu testlerin maliyeti olduğunu ancak sektörü sağlıklı tuttuğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar