Birbirinden eşsiz iki teknoloji devi buluşuyor! Mercedes- Benz ile Google anlaştı

Birbirinden eşsiz iki teknoloji devi buluşuyor! Mercedes- Benz ile Google anlaştı
Duyanları hem şaşırtacak hem de sevindirecek bir haber. Otomobil devi Mercedes Benz ile çok uluslu Google el sıkıştı. İkilinin MB.OS işletim sistemi için yeni navigasyon geliştirmek üzere uzun vadeli bir ortaklık kurduğunu duyuruldu.

Mercedes''in son yıllarda gelişmiş bilgi-eğlence ve güvenlik vadeden kendi işletim sistemi MB.OS''a odaklandı. 2024''ün sonuna doğru üretilmesi beklenen yeni nesil Mercedes araçlarında bu işletim sistemini devreye sokacak.

İşletim sisteminin geliştirmeleri kapsamında Google''la ortaklığa gittiğini duyuran Mercedes, araç içi veriler ve Google Haritalar Platformu''na dayalı yeni bir navigasyon sistemi üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Google ve Alphabet CEO''su Sundar Pichai de "Mercedes Benz ile ortaklığımız sürücüler için yeni deneyimler oluşturmaya yardımcı olmak için Google Haritalar Platformu, Cloud ve Youtube''dan ileri teknolojiler getirecek" dedi.

Pichai, "Mercedes''in özelleştirilmiş bir navigasyon ara yüzü tasarlamanın yanı sıra sürdürebilirlik çabalarını hızlandırmak, otonom sürüşü ilerletmek ve gelişmiş bir müşteri deneyimi yaratmak için yapay zekâ ve veri yeteneklerimizi sunacağız" diye konuştu.

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNE GÜVENMİYORLAR

Sadece Mercedes-Benz değil General Motors, Renault, Nissan ve Ford gibi otomobil üreticileri de Google Haritalar ve Google Asistan gibi hizmetleri paketlerine yerleştirmeye başladı.

Haber Global''ın haberine göre; Öte yandan bazı otomobil firmaları ise teknoloji şirketleriyle iş birliğine girmekten kaçınıyor. Şirket verilerini bu şirketlere açma konusunda endişeleri var.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar