Google dokümanlar değişiyor: Tasarım farklılaştı

Google dokümanlar değişiyor: Tasarım farklılaştı
Google'nin en çok kullanılan ürünleri arasında yer alan Dökümanlar uygulamasında değişime gidildi. Google Dokümanlar’daki Drive, Docs, Sheets ve Slide ürünleri yenileniyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, milyonlarca kişinin her gün kullandığı Dökümanlar uygulamasında bir dizi değişikliğe gitti.

Webrazzi’de yer alan bilgilere göre, Google paylaştığı bir blog gönderisiyle dokümanların tasarımını yenilediğini duyurdu.

Google Workspace''deki Drive, Docs, Sheets ve Slide ürünleri, Material Design 3 tasarım sistemiyle uyumlu hale getirilecek.

Google''ın araç çubuğu ve yorumlar gibi öğeleri, beyaz renkteki belge sayfasından ayırmak için daha koyu tonlar kullanmayı tercih ettiği görülüyor.

PAYLAŞ DÜĞMESİ

Başka bir değişiklik ise "Paylaş" düğmesinde göz çarpıyor. Paylaş düğmesinin, Google''ın şu anda düğme için kullandığı hafif yuvarlanmış köşeli dikdörtgenden farklı olarak daha yuvarlak olması dikkat çekiyor.

Google tasarım değişikliklerinin yanı sıra 3. parti uygulama entegrasyonu da sunmaya başlayacak. İlk olarak Ekim ayında duyurulan Smart Chips özelliği, kullanıcıların dokümanlara doğrudan 3. parti uygulamalar eklemesini sağlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar