Google deprem erken uyarı sistemi nasıl ve nereden açılır?

Google deprem erken uyarı sistemi nasıl ve nereden açılır?
Ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinin ardından pek çok kişi artçı depremler hakkında bilgi almak istediler. Google küçük çaplı depremleri haber vermesiyle gündem olan Google deprem erken uyarı sistemi yeniden araştırılmaya başlandı.

Peki Google deprem erken uyarı sistemi nedir? Google deprem erken uyarı sistemi nasıl ve nereden açılır? İşte tüm deteylar…

DEPREM ERKEN UYARI SİSTEMİ NEDİR?

Deprem erken uyarı sistemi, Google tarafından geliştirilmiş bir uygulamadır. Bu sistem 3 milyardan fazla akıllı telefonun çoğunda bulunan ivme ölçerleri kullanarak yaklaşan sarsıntıyı algılıyor ve etkilenen bölgedeki kullanıcılarına saniyeler önce uyarı gönderebiliyor.

NASIL AÇILIR?

Deprem uyarı sistemini aktif hale getirmek için telefonunuzun “konum” ayarlarını aktif hale getirmelisiniz. Yakın çevrenizde yer meydana gelecek 4,5 ve üzeri büyüklükteki depremlerde sizlere uyarı göndermek için, Google konumunuzu kullanıyor. Telefonunuza gelecek uyarıları ise SharkeAlert tarafından alınan veriler ile gönderiyor.

NEREDEN KURULUR?

Android deprem uyarı sisteminden yararlanabilmek için öncelikle kablosuz bağlantı ya da veri bağlantısı açılmalıdır. Uygulamayı kullanmak için konum bilgilerinizin açık olduğundan emin olmalısınız.

Kullandığınız akıllı telefonun ''Ayarlar'' menüsünü açın.

Konum>Gelişmiş>Deprem Uyarıları seçeneğine dokunun.

Deprem Uyarıları seçeneğini aktif hale getirin.

Bölgenizde ve yakın yerlerde meydana gelen tüm depremler adına uyarı almayabilirsiniz. Bazı durumlarda uyarı alsanız dahi depremi hissetmeyebilirsiniz. Uyarı, sarsıntı başlamadan hemen önce ya da sarsıntı sırasında veyahut sarsıntı bittikten sonra dahi gelebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar