Google’ın hiç bilinmeyen birbirinden eğlenceli özellikleri

Google’ın hiç bilinmeyen birbirinden eğlenceli özellikleri
Dünyanın en popüler teknoloji devlerinden biri olan Google, Sadece bir arama motoru değil birbirinden eğlenceli özelliklere sahip muhteşem bir yapay zeka. İşte Google'dan benzersiz ve harika özellikler...

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, aslında hiç bilmediğimiz birçok özelliğe sahip. Bunlar, Google’ın eğlenceli yüzünü görmemiz açısından önem taşıyan unsurlardır. Dilerseniz hiç vakit kaybetmeden bu listeye bir göz atalım. İşte Google’ın hiç bilinmeyen ama birbirinden eğlenceli ilginç özellikleri!

GOOGLE’IN EĞLENCELİ ÖZELLiKLERi
Dünyanın en popüler arama motoru Google’ın eğlenceli özelliklerini listelediğimiz bu makalede şu başlıkları okuyacaksınız;

1) GOOGLE GRAVITY 
Google’a, “Google Gravity” yazıp “Kendimi Şanslı Hissediyorum” butonuna tıklayın. Sizi bir sürpriz bekliyor. Bu arada Google ürünlerinin yer aldığı butonların yere düştüğünü gördüğünüzde korkmayın. Düşen parçaları tutup sürükleyebilir ve oradan oraya savurabilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler. ????

2) ATARI BREAKOUT
Google’ın arama bölümüne “Atari Breakout” yazıp ardından “Görseller”e tıklayın. Burada karşınıza 1970’li yıllardan itibaren hemen herkesin oynamış olduğu, en sevilen nostaljik oyunlardan biri olan Breakout çıkacak. Oyunu dilediğiniz kadar oynayıp kazandığınız puanı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz ????

3) BUZDOLABINDAKI İNSANLAR
Google’ın neden böyle bir arama sonucu verdiğini düşünmedim değil. Google’a “241543903” rakamlarını yazıp Görseller’e tıklarsanız kafasını buzdolabına sokan insanları göreceksiniz. Bir anlamı var mı derseniz, kim bilir belki de Google için bunun bir anlamı vardır. ????

4) ZERG RUSH
Google’ın arama çubuğuna “Zerg Rush” yazdığınızda yukarıdan bir sürü “O” harfinin indiğini görüyorsunuz. Bunları hedefleyip vurabilirsiniz. Eğer vurmayı başaramazsanız bunların, arama sonuçlarını yediklerini göreceksiniz. Peki sonunda ne oluyor? diye soracak olursanız ekranda O harflerinin birleşiminden bir GG yazısı beliriyor. Anlamı ise Good Game.

5) CHUCK NORRIS
Google’ın, aradığınız her şeyi bulduğunu zannediyorsanız yanılıyorsunuz! Google’a “Google Chuck Norris” yazıp “Kendimi Şanslı Hissediyorum” butonuna tıkladığınızda karşınıza; “Chuck Norris Sizi Bulur” anlamında “Google won’t search for Chuck Norris because it knows you don’t find Chuck Norris, he finds you.” açıklaması çıkacak. Devamında ise Öneriler başlığı altında

Koş, o seni bulmadan önce.
Farklı birini dene.
Daha az tehlikeli birini dene.
şeklinde tavsiyeler yer alıyor. Bu arama sonucunun yüzünüzde gülümsemeye neden olacağına eminim. ????

6) DO A BARREL ROLL
Arama kısmına “Do a Barrel Roll” yazın. Sayfanın takla attığını göreceksiniz. Endişelenmeyin. Saniyeler içinde sayfa eski görünümüne kavuşuyor. Denemenizi öneririm.

7) GOOGLE PACMAN
Arama kısmına “Pacman” yazarsanız bir an için çocukluğunuza dönebilirsiniz. Sanırım bu oyunu oynamayan ya da bilmeyen yoktur. Kült oyunlar arasında yer alan Pacman’i Google logosu şeklinde tasarlanmış labirette oynayabiliyorsunuz. İtiraf edeyim bu içeriği hazırlarken en az 4-5 kez oynadım. ????

8) GOOGLE SNAKE
Henüz akıllı telefonlar ve mobil oyunlar çıkmadan önce telefonlarımızdaki birkaç oyundan biri olan “Snake”i Google’da oynamak isterseniz Google’ın arama bölümüne “Elgoog Snake” yazıp çıkan sonuçlardan ilk sayfaya tıklamanız yeterli. Böylece yılan oyununu Google’ın kendi logosu üzerinden klavyedeki yönlendirme tuşları yardımıyla oynayabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi Google sadece bir teknoloji şirketi ya da bir arama motoru değil. Google gerçekten de dünyanın en eğlenceli markalarından biri. Bunun bir anlamı daha var. O da; Google kullanıcılarıyla nasıl iletişim kuracağını biliyor olması… Umarım ki “Google’ın Hiç Bilinmeyen Eğlenceli Özellikleri” başlıklı bu içerik hoş vakit geçirmenizi sağlamıştır.

Bu arada listede olmayan ama Google’ın bunlara benzer özellikleri varsa yorum olarak iletebilirsiniz. Böylece listeyi güncelleme fırsatımız olur.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar