Bir sektörde daha insana ihtiyaç azaldı: Ünlü otomobil tesisinde ilk insansı robotlar görev alacak!

Bir sektörde daha insana ihtiyaç azaldı: Ünlü otomobil tesisinde ilk insansı robotlar görev alacak!
ABD'deki BMW üretim tesisinde görev alacak olan ilk insansı robotlar, resmi olarak tanıtıldı. Bu robotlar, önümüzdeki birkaç ay içinde BMW'nin Spartanburg fabrikasında aktif olarak görev yapmaya başlayacak.

Shift Delete'den Recep Bozkurt'un aktardığına göre; ABD'deki BMW üretim tesisi, ilerleyen teknolojiyi kullanarak görev alacak olan ilk insansı robotları resmi olarak duyurdu. Bu yeni nesil robotlar, birkaç ay içerisinde BMW'nin Spartanburg fabrikasında aktif olarak görev almaya başlayacak.

BMW, yakın bir zamanda üretim tesislerine yeni bir robotu dahil etmeyi planlıyor. Bu robot, Figure tarafından tasarlanan ve işleri öğrenme ve tamamlama yeteneğine sahip olan "Figure 1" adlı robot. Figure 1, küçük işleri öğrenme konusunda oldukça başarılı bir performansa sahip ve kısa bir süre içinde BMW'nin araç üretim ekibiyle birlikte çalışmaya başlayacak.

12.jpg

Figure, Ekim ayında insansı robotlarının ilki olan Figure 1'i tanıtarak dikkat çekmiş ve gelecek planlarıyla ilgili merak uyandırmıştı. Şirket, geçtiğimiz günlerde yeni bir video yayınlayarak Figure 1'in, Keurig kullanarak bir fincan kahve yapma gibi sıradan bir görevi nasıl başarıyla gerçekleştirdiğini gösterdi.

04-001.jpg

Videoda, Figure 1'in sadece bir video izleyerek Keurig kullanmayı öğrendiği belirtiliyor. Ayrıca, bu beceriyi kazanmak için yaklaşık 10 saatlik bir eğitim sürecinin yeterli olduğu iddia ediliyor. Videonun sonunda, robotun kahve kapsülünü makineye doğru bir şekilde yerleştirebilmek için nasıl hareket ettiğini görmekteyiz.

03.jpg

Figure 1 gibi insansı robotların, BMW'nin Spartanburg fabrikasındaki işgücüne katılacak olması oldukça ilgi çekici bir gelişme. Bu robotlar, şimdiden kademeli dağıtım için eğitime başladılar ve önümüzdeki birkaç ay içinde BMW fabrikasındaki güce katılmaları bekleniyor.

04.jpg

Bu tür robotlar, fabrikalardaki bazı görevleri otonom hale getirerek çalışan insanların daha önemli ve stratejik kısımlara odaklanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Henüz Figure 1'in BMW fabrikasında tam olarak hangi görevleri üstleneceği açıklanmış değil, ancak görünüşe göre Boston Dynamics'in robot köpeklerinin yaptığı işlerden daha fazlasını başarabilecek.

9.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar