Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

23-01-24-01gun-page-0001-001.jpg

EMEKLİYE VERİLEN ZAM VİCDANSIZLIKTIR

Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Platformu (AHPADİ) Emekli Komisyonu Sözcüsü Mustafa Kara, emeklilere yapılan zam miktarının yetersiz olduğunu vurgulayarak, "Emeklilere ve asgari ücretlilere tanınan zam oranı adil olmaktan uzak, haksız ve vicdansız bir durumu yansıtmaktadır. Ülkemizde 15 milyon emekli bulunmaktadır. Emekli olmayan veya çalışmayan eşleriyle birlikte 22 milyon seçmen potansiyeli bulunmaktadır. İsterse her beş yılda bir iktidarı değiştirme gücüne sahipsiniz. Şikayet etmek yerine, gücünüzün farkında olmalısınız. Harekete geçmelisiniz. Sizi görmezden gelenlere varlığınızı hissettirmelisiniz" ifadelerini kullandı.

AHPADİ Emekli Komisyonu Sözcüsü Mustafa Kara, emeklilere yapılan zam oranına ilişkin yaptığı basın açıklamasında, emeklilerin ve asgari ücretle çalışanların bir kez daha beklentilerinin karşılanmadığını belirterek, "Emekliler ve asgari ücretle çalışan işçiler adalet arzulamaktadır" dedi. Mustafa Kara, açıklamasında şunları dile getirdi: "Anayasa'nın 2. ve 60. maddelerine göre sosyal hukuk devleti, güçsüzleri güçlülere karşı koruyan, asgari yaşam standartlarını en dezavantajlı gruplar için bile sağlayan, gelir dağılımında adil davranan ve toplumsal dengeyi sağlayan bir devlettir. Ancak, sosyal devlet ilkesinden oldukça uzaklaşılmış ve bu ilkenin ruhu ile gerçekliği maalesef kaybolmuştur. Maaşlardaki artışlar, hizmet yılı ve prim esaslı, adil ve hayat pahalılığını göz önünde bulunduran bir artış olması gerekirken, yüzde 40-50 arasında gerçekleşen ortalama artış, emeklileri ve asgari ücretli işçileri bir kez daha hayal kırıklığına uğratmıştır."

Büyük müjdelerle açıklanan zamların enflasyona yenik düştüğünü ifade eden Kara, "Her emekli, 10 bin lira alacakmış gibi yapılan açıklamalara rağmen, ATM'lerden çekilen maaşlar bu vaatlerle örtüşmemektedir. Emeklilerin maaşlarında yaşanan karmaşa ve adaletsizlik yıllardır devam etmekte olup, enflasyon karşısında daha belirgin hale gelmiştir. Emeklilerin geçim sıkıntıları, bu maaş adaletsizliği nedeniyle daha da artmaktadır. Yıllarca çalışan ve emek veren vatandaşlarımızın emekli olduktan sonra yaşadığı bu hayal kırıklığı, İŞKUR kapılarında iş bekleyen birçok kişinin durumuyla son bulmaktadır" şeklinde konuştu.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar