Bir Seçil Erzan vakası daha: 5 milyonluk vurgun

Bir Seçil Erzan vakası daha: 5 milyonluk vurgun
Çankırı’da 5 milyonluk vurgun yapıldı. Yüksek kar vaadiyle vatandaşları dolandırdılar, olayda 5 kişi gözaltına alındı

Çankırı'da faaliyet gösteren bir suç örgütü, 'ponzi' yöntemini kullanarak 8 kişiyi yaklaşık 5 milyon TL dolandırdı.

Yapılan polis operasyonu sonucunda 5 şüpheli gözaltına alındı. Şahısların toplamda 100 milyon TL civarında vurgun yaptığı tahmin ediliyor.

8 KİŞİYİ DOLANDIRDILAR

Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, suç örgütünün faaliyetlerini tespit etmek için geniş çaplı bir inceleme başlattı. Saadet zinciri benzeri bir yapı oluşturarak vatandaşları dolandıran şüphelilerin Çankırı'da 8 kişiyi 5 milyon TL dolandırdığı belirlendi.

E.T.Ç., N.Ö., Y.Ç., Y.Ç. ve S.A. isimli şahısların liderliğindeki suç örgütü, 'ponzi' yöntemiyle vatandaşları sistemine dahil etti. Mağdurların paralarını alamamaları üzerine şikayetler artınca polis ekipleri harekete geçti. Yapılan operasyon sonucunda söz konusu suç örgütü üyeleri gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda şahısların ikametlerinde suç unsuru olabilecek dokümanlar, dekontlar ve sahte madeni kripto paralar ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından Çankırı Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden Y.Ç., E.T.Ç. ve Y.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, S.A. ve N.Ö. ise tamamen serbest bırakıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar