Bir önceki seçimi nokta atışı bilen araştırma şirketi son anketini açıkladı

Bir önceki seçimi nokta atışı bilen araştırma şirketi son anketini açıkladı
SONAR Araştırma'nın sahibi Hakan Bayrakçı, resmi hesabından İstanbul anketinin sonuçlarını paylaştı.

SONAR Araştırma, İstanbul'da yapılan son anketin sonuçlarını açıkladı. Ankete katılanların tercihleri, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğunu gösterdi.

Ankete göre, İmamoğlu yüzde 47,3 oranında destek alarak birinci sırayı korurken, en yakın rakibi AKP'den Murat Kurum yüzde 40,4 ile ikinci sırada yer aldı.

Anket sonuçlarına göre, İstanbul seçmeninin tercihleri şu şekilde sıralandı: Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 47,3 ile ilk sırada yer alırken, AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum ise yüzde 40,4 ile İmamoğlu'nu takip etti. Üçüncü sıradaki parti ise Yeniden Refah Partisi (YRP) oldu. YRP adayı Mehmet Altınöz, yüzde 3,1 oy alırken, dördüncü sırada ise Zafer Partisi'nin adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 3'lük bir destek elde etti.

sonarankett.jpg

Anket sonuçları, İstanbul'un siyasi sahnesindeki güncel dinamikleri ve seçmenin tercihlerini yansıtması açısından önem taşıyor. İlerleyen süreçte yapılacak olan yerel seçimlerde bu sonuçların nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar