Seçim yayın yasakları başladı

Seçim yayın yasakları başladı
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aldığı kararla, oy verme gününden önceki son 24 saat içinde herhangi bir partinin ya da adayın siyasi reklamı yapılması yasaklandı.

31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne az bir zaman kala, seçimlere ilişkin yayın kuralları da netleşmeye başladı.

YSK'nın Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 31'inci maddesi doğrultusunda aldığı bu karara göre, siyasi reklam yasağı bu gece yarısından itibaren başlayacak ve oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü YSK tarafından açıklanacak saate kadar sürecek.

Yayın yasağı kapsamında, televizyon ve radyo kanalları ile diğer tüm yayın organlarında siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasaklanmış durumda. Ancak seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetleri ise yarın saat 18.00'e kadar yayınlanabilecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) de bu konuda bir uyarı yayımlayarak, YSK'nın kararları doğrultusunda siyasi reklamların bugün saat 23.59'dan seçim gününe kadar yasak olduğunu, ancak seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yarın saat 18.00'e kadar yayınlayabileceklerini hatırlattı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar